După opt medalii cucerite cu prima reprezentativă, Jose Calderon renunță la echipa națională

Jose Manuel Calderon s-a retras din echipa națională a Spaniei. El a luat această decizie la scurt timp după ce a cucerit cea de-a 3-a medalie olimpică.

Ajuns la vârsta de 35 ani, Calderon are 15 ani în slujba echipei naționale. El a evoluat pentru iberici la FIBA World Cup 2002, după care a bifat prezențe importante la alte ediții ale Cupei Mondiale, la EuroBasket și la Jocurile Olimpice. Jose Manuel are un titlu continental și unul mondial. În total a cules opt medalii alături de prima reprezentativă a Spaniei.

În cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio, Calderon a bifat un total de 25 minute în opt partide. Așadar, fundașul spaniol a avut o medie de aproximativ trei minute de joc pe partidă. El s-a aflat în concurență directă cu Sergio Rodriguez, Sergio Llull și Ricky Rubio la poziția 1.

Calderon are 11 sezoane în NBA. A bifat peste 760 prezențe în liga nord-americană cu medii pe carieră de 10 puncte, 6.5 pase decisive și 2.6 recuperări în aproximativ 29 minute pe partidă. El va juca în sezonul următor pentru Los Angeles Lakers.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.