Duminică de vis pentru Boston, Massachusetts

Boston Celtics au învins OKC Thunder, scor 134-129, într-un meci contând pentru sezonul regulat al ligii profesioniste nord-americane de baschet masculin – ediția 2018/19. Partida a avut loc în cursul zilei de duminică (03.02), înaintea SuperBowl (finala ligii profesioniste de fotbal american), deschizând o zi de neuitat pentru iubitorii sportului profesionist din statul Massachusetts (New England Patriots au triumfat în SuperBowl pentru a 6-a oară în ultimii 19 ani.

A fost o confruntare echilibrată, în cadrul căreia procentajul superior la aruncările de două puncte, a înclinat balanța în favoarea verzilor. Asta în condițiile în care OKC a avut un număr dublu de vizite la linia de pedeapsă, a marcat mai multe coșuri de trei puncte, unde a avut și procentaj mai bun, a dominat lupra la recuperare (incluzând raportul la cele ofensive, 11-5), a terminat cu mai puține mingi pierdute și mai multe intercepții. Astfel, doar numărul reușitelor și procentajul la aruncările de două puncte, respectiv raportul paselor decisive au fost favorabile lui Boston.

Foto Brian Babineau/NBAE via Getty Images

Kyrie Irving a totalizat 30 puncte, 11 pase decisive pentru învingători. De notat că antrenorul Brad Stevens a rotit opt jucători în această partidă, șapte dintre aceștia având cel puțin zece puncte marcate.

Paul George a replicat cu 37 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, iar Russell Westbrook a izbutit un nou triple-double cu 22 puncte, 16 pase decisive și 12 recuperări. Cel din urma a avut patru din cele 11 posesii pierdute de Thundeer, una dintre ele într-un moment crucial al jocului.

Boston are 34-19 la general și egalează pe Philadelphia. Cele două împart locurile 3-4, iar Indiana vine pe 5 cu o victorie mai puțin.

În schimb, Oklahoma City are 33-19 și se situează pe locul al 3-lea în Vest.

Toronto Raptors au avut o prestație senzațională din punct de vedere ofensiv, punctul culminand fiind în sfertul 2, în drum spre victorie asupra lui Los Angeles Clippers. Rezultatul final a fost de 121-103.

Canadienii au marcat 42 puncte în sfertul al 2-lea. Învingătorii au avut superiritate la recuperare (56-36, cu 16-7 la cele ofensive) într-o partidă în care niciun jucător de la Raptors nu a atins borna 20.

Kawhi Leonard a totalizat 18 puncte, Serge Ibaka a adăugat 16 puncte, 12 recuperări, iar Pascal Siakam a încheiat cu 15 puncte pentru învingători. Unitatea a 2-a a canadienilor a produs 59 puncte cu șapte jucători. Shay Gilgeous-Alexander a replicat cu 19 puncte pentru Clippers.

În urma acestui meci, Toronto are 38-16 și se menține pe 2 în Est. LAC are 29-25, bilanț ce o plasează pe locul 8 în Vest.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.