Dublă victorie importantă în deplasare, în decurs de 48 ore pentru CSM Steaua EximBank

CSM Steaua EximBank București a obținut două victorii extrem de importante în deplasare în decurs de 48 ore. Formația antrenată de către Jukka Toijala a învins miercuri (11.04) și vineri (13.04) pe CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca.

În primul joc, desfășurat la Arena Antonio Alexe, formația din capitală a învins cu scorul de 82-68. A fost un meci pe care l-a controlat și în care a avut o mică cădere în finalul secvenței a 3-a și începutul secvenței decisive, atunci când a permis lui CSM CSU Oradea un parțial de 14-0. Exceptând acele minute, roș-albaștrii au controlat jocul și s-au impus meritat.

Două zile mai târziu, militarii au învins la Sala Horia Demian cu scorul de 99-94. Meciul a necesitat două reprize de prelungiri pentru stabilirea învingătoarei, după ce Steaua a irosit un avantaj de 22 puncte. A fost un alt meci câștigat meritat de roș-albaștri, care au avut un joc colectiv impresionant, ce a cuprins 26 pase decisive, 16 coșuri de trei puncte de la șase jucători,dar și 21 posesii pierdute.

Faptul că al 2-lea meci a necesitat prelungiri și Steaua a fost echipa care a irosit un avantaj major, fiind la cea de-a 2-a deplasare consecutivă în decurs de 48 ore, arată ceva. Cel puțin subsemnatului.

Interesant este că înaintea dublei deplasări din Vestul țării, CSM Steaua București nu avea nicio victorie pe terenul echipelor din TOP 5 în actuala ediție de campionat. Cel mai important succes extern al roș-albaștrilor s-a consemnat la Pitești, la finalul primei faze din sezonul regulat.

Trebuie remarcată nu doar forma foarte bună pe care o parcurge echipa din București. Aceasta rezultă dintr-o sumă de factori. Pe de o parte CSM Steaua EximBank evoluează în formulă completă. Aici trebuie notat că roș-albaștrii au opt străini și un naturalizat, dar cel mai important este că Marius Runkauskas s-a recuperat complet și este din nou jucătorul redutabil pe care îl cunoștea România încă din sezonul 2014/15, petrecut în uniforma Asesoftului. În plus, Iuri Fraseniuc, Brandon Taylor și Georges Darwiche s-au refăcut după accidentări și probleme medicale ce i-au ținut departe de teren în special pe primii doi.

În fine, un element extrem de important și care merită evidențiat constă în strategia CSM Steaua EximBank în actualul sezon competițional. Deși l-a pierdut pe Runkauskas pentru o perioadă îndelungată, formația bucureșteană nu a împrăștiat cu banii în timpul sezonului. Au fost momente dificile, Steaua având mari probleme în deplasare, însă oamenii cu putere de decizie au ales să nu facă transferuri până după turneul de Cupa României.

În ultimele zile ale perioadei de transferuri, CSM Steaua EximBank a băgat mâna în buzunar și a legitimat doi jucători consacrați în România. Doi baschetbaliști cu bogată experiență și care au confirmat atât în LNBM, cât și pe alte meleaguri. Este vorba despre Randal Falker și Jonte Flowers.

Spre deosebire de alte echipe cu pretenții în actuala ediție de campionat, care au operat modificări în nucleul de bază pe parcursul sezonului și/sau care au adus jucători străini pe finalul lunii februarie pentru a fi acoperiți în caz de accidentare, formația din București a mutat decisiv pentru finalul sezonului.

Nu sunt un fan, însă trebuie să mărturisesc că îmi place latura fizică a acestei echipe. Îmi place faptul că dincolo de acest aspect, roș-albaștrii au numeroase opțiuni în atac. Poate creativitatea este sub celelalte aspecte de care are nevoie o echipă pentru a avea succes, însă venirea lui Falker aduce viziune și un om în plus care vrea să-și pună colegii în valoare.

Dincolo, însă, de aspectele specifice pur baschetbalistic, vreau să evidențiez strategia CSM Steaua EximBank din acest sezon. Foarte inspirată. Nu aduce trofee, dar se impune să o remarcăm. Sigur că ai nevoie de bani pentru a aduce astfel de jucători. Însă și alte echipe au avut bani în acest sezon.

În prezent, cel puțin privind din exterior, se pare că Pavel Marinov și Jason Boone nu se ridică la nivelul echipei. Repet, în prezent. Pe de altă parte ambii pot fi utili într-un final de sezon în care CSM Steaua EximBank arată tot mai bine. Și cel mai important este că începe să câștige. Inclusiv în deplasare.

2 comentarii On Dublă victorie importantă în deplasare, în decurs de 48 ore pentru CSM Steaua EximBank

  • Odată cu aceste rezultate putem spune ca Steaua își depune candidatura în mod oficial pentru câștigarea titlului.
    Meciul cu Clujul părea sa semene cu partida jucata anterior de aceleași echipe, oaspeții conduceau aproape tot meciul și gazdele reveneau pe final, însă finalul și mai ales prelungirile au surprins.
    Runkauskas a făcut un meci maree!

  • Cred ca ar trebui mentionata si prestatia foarte buna din meciul cu Sibiu, echipa care nu a pierdut niciun meci acasa. Au condus o buna parte din meci si puteau sa-l castige daca intra ultima aruncare.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.