Dragan Petricevic se întoarce la Etoile du Sahel

Actualizare – vineri (09.11), ora 19:45

Etoile du Sahel este următoarea destinație pentru antrenorul Dragan Petricevic. Acesta se întoarce practic la echipa alături de care a scris istorie în baschetul african la nivel de club, câștigând FIBA Africa Clubs Champions Cup, cel mai important trofeu din această zonă de planetă.

رسمي دراغان بيتريزيفتش مدرب جديد لاكابر كرة السلة

Publicată de Etoile Sportive du Sahel pe Vineri, 9 Noiembrie 2018

Trofeul FIBA Africa Clubs Champions Cup a fost câștigat de Etoile du Sahel, cu antrenorul bosniac-român la timonă în luna decembrie 2011. Petricevic are și un titlu de campion al Tunisiei, respectiv o cupă națională a Tunisiei. Aceste performanțe s-au consemnat în sezonul 2011/2012.

El revine în această țară, unde a mai antrenat și pe Club Africain în sezonul 2012/13.

Actualmente, Etoile du Sahel are trei victorii și patru înfrângeri în campionatul național al Tunisiei.

Primul meci de campionat al lui Etoile du Sahel cu Petricevic la timonă este programat în data de 3 ianuarie 2019. Până atunci, tehnicianul originar din Sarajevo va ghida naționala feminină a României la ultimele două meciuri din calificările Women’s EuroBasket 2019, programate a se desfășura în cursul lunii noiembrie anul curent, la Cluj-Napoca.

Știrea inițială – vineri (09.11), ora 11:00

Tehnicianul bosniaco-român Dragan Petricevic și-a reziliat contractul cu campioana en-titre a Egiptului, Sporting Club Alexandria. Astăzi, Petricevic a condus pentru ultima data un antrenament al grupării africane, urmând ca duminică să ajungă la Cluj-Napoca, acolo unde va începe cantonamentul cu reprezentativa feminină de senioare, în perspectiva meciurilor cu Franța și Finlanda, ultimele ale României în cadrul calificărilor pentru Women’s EuroBasket 2019.

“Cu toate că echipa s-a comportat conform așteptărilor la Arab Club Championship, iar până acum avem 7-1 în campionatul național, am convenit cu conducerea să ne despărțim.

Adaptarea mea aici a fost dificilă, cu toate că am mai antrenat in țările arabe. Mi-a fost greu să ajung la un numitor comun între filosofia mea și filosofia baschetului din Egipt, mai ales că am preluat echipa gata formată, fără posibilitatea să pot schimba ceva, așa că am considerat că această decizie este cea mai bună pentru ambele părți. Conducerea clubului a fost și este alături de mine, despărțirea noastră s-a petrecut în cele mai cordiale condiții. Sper ca Sporting, un club-etalon al Egiptului, să aibă parte și în viitor de rezultate remarcabile.

În acest moment, am o ofertă extrem de solidă din baschetul masculin, din afara țării. Semnatura mea este așteptată pe contract în zilele următoare. Momentan însă, gândul meu este doar la naționala de senioare, cu care abia aștept sa ma reîntâlnesc la finalul acestei săptămâni.
Cred că am construit un nucleu frumos și sănătos la echipa reprezentativă și, din acest punct de vedere, am o doză de regret că nu am putut continua să lucrez cu unele dintre jucatoare și la echipa de club, așa cum s-a întâmplat în sezoanele trecute la Cluj.

M-ar bucura continuitatea la națională, chiar dacă nu îmi va fi ușor în condițiile în care voi continua în baschetul masculin la nivel de club. Cu siguranță, FRB va analiza acest aspect și, de comun acord, vom decide ce se va întâmpla în viitor. Momentan însă, mă gandesc doar la meciurile cu Franța si Finlanda”, a declarat Dragan Petricevic, în exclusivitate pentru 24secunde.ro

Cu Sporting Club Alexandria, Petricevic a egalat în această toamnă cea mai bună performanță a clubului în istoria participărilor la Arab Club Championship: accederea în sferturile de finală. Tot în sferturile de finală este calificată în acest moment echipa din Alexandria și în cadrul Ligii Mortabet, după 7 victorii și o înfrângere.

În afară de Egipt, Petricevic a mai lucrat în Tunisia, unde a ajutat pe Etoile du Sahel să triumfe în Cupa Campionilor Africii la baschet masculin. De asemenea, a pegătit pe Club Africain Tunis. Totodată a pregătit pe MIA Academy în Georgia si Al-Muharraq în Bahrain.

În baschetul masculin de club din România, Petricevic a lucrat pentru U Invest Cluj-Napoca, Politehnica Moldrom Iași, West Petrom Arad, Asesoft Ploiești, Farul Constanța, CSU Sibiu respectiv Elba și BC Timișoara. La feminin a antrenat pe CSM Târgoviște, respectiv Universitatea Cluj-Napoca. În plus, este antrenorul echipei naționale de baschet feminin a României.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.