Dragan Petricevic alege baschetul feminin românesc

Seara de duminică a rezervat o mutare surpriză pentru baschetul românesc. Dragan Petricevic, cel mai longeviv antrenor care activează la nivel de seniori în această disciplină sportivă, a fost anunțat drept noul tehnician al echipei feminine Universitatea Cluj-Napoca.

Vorbim despre un unificare a două nume importante pentru sportul cu mingea la coș din țara noastră. Un club legendar și un antrenor titrat, consacrat, stabilit și adoptat de România.

Echipa de baschet feminin Universitatea Cluj-Napoca este unul dintre cele mai importante branduri din sportul românesc. Este un club cu o foarte bogată tradiție, cu cele mai multe titluri naționale câștigate, cu participări sonore în cupele europene, cu meciuri de neuitat pe plan continental și provine dintr-un oraș cunoscut pentru dragostea pe care o poartă baschetului. Firește, Clujul este un oraș ce a dat nume uriașe sportului cu mingea la coș din țara noastră. Iar baschetul feminin, la nivel de performanță, este fără îndoială pe primul loc între toate disciplinele sportive din acest oraș.

Petricevic este antrenorul străin cel mai longeviv în baschetul din România. El a fost un pionier al antrenoratului ex-iugoslav în țara noastră. Este și un tehnician cu performanțe, având campionate câștigate în baschetul masculin la Cluj, Arad și Ploiești, respectiv două cupe naționale la Timișoara.

Așadar, se anunță un parteneriat interesant, între două nume importante. Echipa feminină a Clujului a avut probleme în ultimii ani, însă în această vară a lansat un proiect interesant. A atras mulți sponsori, printre partenerii care au venit în sprijinul baschetului feminin numărându-se și câțiva sponsori cu potențial. Aducerea lui Petricevic este un pas important și ar putea determina sponsorii să bage mai adânc mâna în buzunar.

Rămâne de văzut dacă acest lucru este doar un vis sau poate să devină realitate. Zilele acestea auzim prea multe vești supărătoare cu privire la finanțarea baschetului românesc. Ele se aud de la Timișoara în principal, dar în ultima perioadă s-au intensificat zvonurile și din alte părți ale țării, zone în care baschetul a prins la public și chiar a reușit să aducă rezultate cel puțin notabile.

Colaborarea dintre U Cluj și Dragan Petricevic ar putea aduce o rază de lumină sportului cu mingea la coș. Indiscutabil venirea bosniacului în baschetul feminin aduce un plus de interes acestei discipline. Campionatul feminin din România este parcă uitat de toată lumea, finanțarea în scădere fiind o consecință firească a tot ce se întâmplă în această disciplină. Venirea lui Dragan poate însă să fie începutul unei noi căi.

Așadar, Sfântu Gheorghe, Alba Iulia, Arad și Târgoviște ar putea avea un nou partener de întrecere interesant. Să sperăm că ce se întâmplă la Cluj va fi urmat și în alte orașe la nivelul baschetului feminin. Ar putea fi o primă veste bună. Să sperăm că va fi bună și să sperăm ca vor mai fi și altele.

1 comentarii On Dragan Petricevic alege baschetul feminin românesc

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.