NBA Draft 2018 – Luka Doncic ales cu opțiunea a 3-a de Atlanta, drepturile transferate către Dallas!

NBA Draft 2018 a avut loc noaptea trecută la Barclays Center din Brooklyn, New York. Evenimentul a cuprins, ca de obicei, târgul de jucători tineri, de mare perspectivă pentru liga profesionistă nord-americană de baschet masculin.

DeAndre Ayton, de la universitatea Arizona, a fost ales cu prima opțiune de către Phoenix Suns. El evoluează pe post de pivot și este prima mutare importantă la nivelul lotului de jucători pentru Igor Kokoskov în calitate de antrenor principal în NBA.

Marvin Bagley III, de la universitatea Duke, jucător de poziția 4, a fost ales de către Sacramento Kings cu opțiunea a 2-a.

Luka Doncic, de la Real Madrid, cel mai bun jucător al sezonului 2017/18 în Europa la vârsta de doar 19 ani, a fost ales cu opțiunea a 3-a de către Atlanta Hawks. Drepturile pentru jucătorul sloven au fost cedate imediat prin intermediul unui transfer către Dallas Mavericks, ceea ce înseamnă că în sezonul 2018/19, Luka va fi coleg de echipă cu cel mai bun jucător european al tuturor timpurilor din NBA, Dirk Nowitzki.

În schimbul lui Doncic, Atlanta obține drepturile pentru Trae Young – fundașul ales de Mavericks cu opțiunea a 5-a în NBA Draft 2018, precum și o viitoare opțiune în primul tur al NBA Draft.

Întrebat de jurnaliștii americani dacă va juca în sezonul următor în NBA, Doncic a confirmat la microfonul ESPN:

„Da. Am luat decizia de a juca în NBA. Îmi doresc să fiu un jucător în această ligă.”

Aceasta este prima afirmație concretă din partea lui Doncic cu privire la NBA. Anterior, atât la Final Four-ul Euroligii, cât și ulterior, baschetbalistul sloven a evitat să dea un răspuns concret, spunând că nu a luat o decizie definitivă.

De notat că Doncic a ajuns în SUA pe parcursul zilei de joi (21.06), la câteva ore după câștigarea titlului de campion al Spaniei alături de Real Madrid. El a mărturisit că nu a avut internet pe telefon, astfel încât nu a avut posibilitatea să se mențină informat cu cele întâmplate, dar a declarat că în prealabil a avut discuții cu Dallas Mavericks și a anticipat că Texas va fi destinația lui pentru următorul sezon competițional.

Ceilalți europeni selectați în NBA Draft 2019

Moritz (Moe) Wagner, din Germania, care a jucat pentru universitatea Michigan și evoluează la poziția 4, a fost ales cu opțiunea a 25-a de către Los Angeles Lakers. Înalt de 2.11 metri, Moe are 21 ani.

Dzanan Musa, din Bosnia-Herțegovina, ultima dată la Cedevita Zagreb, jucător ce evoluează la poziția 3, a fost ales de către Brooklyn Nets cu opțiunea a 29-a. În vârstă de 19 ani, Musa măsoară 2.06 metri.

Elie Okobo, din Franța, ultima dată la Elan Chalon, jucător de poziția 1, a fost selectat cu opțiunea 31 de către Phoenix Suns. Înalt de 1.91 metri, Okomo a fost campion al Franței în 2017 și medaliat cu bronz la Campionatul European U20 Divizia A de anul trecut.

Rodions Kurucs, din Letonia, jucător al lui FC Barcelona ce evoluează la poziția 3, a fost selectat cu opțiunea a 40-a de către Brooklyn Nets. Kurucs are 20 ani și măsoară 2.06 metri.

Ucraineanul Issuf Sanon, jucător format de BC Dnipro și legitimat în această vară de către Olimpija Ljubljana, a fost ales cu opțiunea a 44-a de către Washington Wizards. El evoluează la poziția 1, măsoară 1.94 metri și are 19 ani.

Sviatoslav Mykhailiuk, tot din Ucraina, dar absolvent al universității Kansas, jucător de poziția 2, a fost ales cu opțiunea a 47-a de către Los Angeles Lakers. Are 21 ani și măsoară 2.03 metri!

Arnoldas Kulboka, din Lituania, jucător legitimat la Brose Baskets Bamberg, aflat sub formă de împrumut în ultimul sezon la Orlandina în Italia, a fost ales la poziția 55 de către Charlotte Hornets. Acesta evoluează la poziția 3 și are 20 ani, măsurând 2.06 metri.

Kostas Antetokounmpo, din Grecia cu origini nigeriene, a fost ales la poziția 60 de către Philadelphia 76ers. El a jucat în sezonul 2017/18 pentru Dayton în NCAA. Înalt de 2.08 metri, Kostas evoluează la poziția 4. Și Antetokounmpo a fost transferat, imediat după alegerea în NBA Draft 2018, la Dallas Mavericks.

1 comentarii On NBA Draft 2018 – Luka Doncic ales cu opțiunea a 3-a de Atlanta, drepturile transferate către Dallas!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.