Donatas Tarolis, al 6-lea străin legitimat de U-BT Cluj-Napoca

Donatas Tarolis este noul jucător al U-BT Cluj-Napoca. El se alătură formației antrenage de Dusko Vujosevic după ce în sezonul precedent a jucat pentru Lietkabelis, în Lituania.

Înalt de 2.02 metri și în vârstă de 25 ani, Tarolis evoluează la poziția 4. El se află la primul contact cu baschetul românesc, similar celorlalți jucători străini acontați de clujeni în această vară.

Foto: www.lkl.lt

Cariera profesionistă a lituanianului a demarat în urmă cu opt ani. În această perioadă, Donatas a jucat pentru BC Gargždai, Gargždai-Bremena, Zalgiris Kaunas, Žalgiris-2 Kaunas, Arkadia Traiskirchen Lions și Lietkabelis Panevėžys.

În 2014 a fost MVP al celui de-al 2-lea eșalon din Lituania, jucând pentru satelitul lui Zalgiris. Un an mai târziu a făcut parte din lotul primei echipe și a devenit campion național al țării sale natale.

Tarolis a cucerit medalia de aur la Jocurile Mondiale Universitare de la Taipei, în 2017.

În sezonul 2018/19, Tarolis a jucat 40 meciuri în campionatul din Lituania și a avut medii statistice de 9.2 puncte, 4.8 recuperări (1.7 ofensive), 1.2 pase decisive pentru 12.0 la eficiență în aproape 21 minute pe meci. A avut 62% la aruncările de două puncte, 40% la trei puncte, respectiv 68% la linia de pedeapsă.

Tarolis a bifat 12 apariții în Basketball Champions League, în câteva dintre ele fiind coleg cu Vaidas Kariniauskas. Noul jucător al Clujului a avut medii de 6.4 puncte, 4.0 recuperări și 1.1 pase decisive în 18 minute pentru 9.0 la eficiență.

Tarolis este cel de-al 7-lea transfer perfectat de U-BT Cluj-Napoca în această vară. Ceilalți sunt Brandyn Curry, Karlo Žganec, Artis Ate, Patrick Richard, Rareș Uță și Darko Planinic.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.