Dirk Nowitzki devine cel mai longeviv și fidel jucător din istoria NBA

Dirk Nowitzki este cel mai bun european care a evoluat în NBA. Cariera fabuloasă a germanului îl recomandă drept principal favorit la un eventual titlu de cel mai bun jucător de baschet născut și educat în Europa din toate timpurile.

Prin contractul pe care tocmai l-a semnat, marele Dirk devine unic pentru întreaga istorie NBA, indiferen de locul de proveniență al jucătorilor. Nowitzki a semnat un contract pentru sezonul 2018/19, în valoare de cinci milioane dolari cu Dallas Mavericks. Aceasta este singura echipă din întreaga carieră în NBA a jucătorului german.

Foto Bart Young/NBAE via Getty Images

Sezonul 2018/19 va fi cel de-al 21-lea din cariera lui Dirk. Astfel, el egalează performanțele altor trei jucători. Este vorba despre Robert Parish, Kevin Willis și Kevin Garnett. Toți au jucat câte 21 sezoane în NBA. Primul între 1976 și 1997, al doilea între 1994 și 2004, cu încă un sezon în 2007, iar cel din urmă între 1995 și 2016.

Fiecare dintre cei trei a evoluat pentru cel puțin trei echipe. Ei bine, Nowitzki va juca cel de-al 21-lea sezon, similar primelor 20, pentru aceeași echipă, Dallas Mavericks. Dirk îl depășește astfel pe Kobe Bryant, a cărui carieră a cuprins 20 sezoane, toate alături de Los Angeles Lakers, între 1996 și 2016. Podiumul este completat de către John Stockton (1984-2013) și Tim Duncan (1997-2016), ambii câte 19 sezoane pentru o singură echipă, Utah Jazz și San Antonio Spurs.

Dirk Nowitzki a aniversat 40 ani de viață pe data de 19 iunie. El are un titlu NBA, o altă finală NBA disputată, respectiv un titlu de MVP al sezonului în liga nord-americană.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.