Dino Radja va fi inclus în Naismith Memorial Basketball Hall of Fame 2018

Dino Radja va deveni cel de-al 8-lea european inclus în Naismith Memorial Basketball Hall of Fame. El va fi onorat în cadrul promoției 2018 și devine al 3-lea croat inclus în galerie nemuritorilor baschetului nord-amrican.

Radja a evoluat patru sezoane în NBA pentru Boston Celtics, cu medii pe carieră de 16.7 puncte, 8.4 recuperări, 1.6 pase decisive și 1.3 capace în 33 minute pe partidă. A bifat 224 prezențe în liga nord-americană.

În schimb, pe bătrânul continent a evoluat la Jugoplastika, Cibona, Panathinaikos și Olympiacos. Între trofeele obținute de numără Euroliga, campionatele Iugoslaviei, Greciei și Croației. Totodată, Radja a obținut medalia de aur cu Iugoslavia la EuroBasket 1989 și 1991, respectiv la World Cup 1990. A fost vicecampion olimpic atât cu Iugoslavia, cât și Croația.

El a mai fost inclus în lista celor mai influenți 50 de oameni din istoria baschetului de către FIBA, fiind desemnat între cei mai buni 50 de jucători din istoria Euroligii masculine.

Primii doi jucători de baschet croați incluși în Naismith Memorial Basketball Hall of Fame sunt Kresimir Cosic și Drazen Petrovic. Primul a fost introdus în 1996, iar cel din urmă în 2002.

Ceilalți europeni incluși de-a lungul timpului în Hall of Fame-ul baschetului american sunt Sergei Belov (Rusia), Drazen Dalipagic (Bosnia), Arvydas Sabonis și Sarunas Marciulonis (ambii Lituania) și Nikos Galis (Grecia).

Promoția 2018 include următoarele legende ale baschetului: Jason Kidd, Steve Nash, Grant Hill, Ray Allen, Maurice Cheeks, Charlie Scott (jucători), Tina Thompson (feminin), Lefty Driesell (antrenor), ick Welts, Rod Thorn (contributori), Katie Smith (feminin) și Ora Mae Washington (una dintre primele jucătoare de baschet de culoare).

Ceremonia se va desfășura pe data de 7 septembrie anul curent, în Springfield, Massachusetts, locul în care este Naismith Memorial Hall of Fame.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.