Dino Pita a semnat cu Juventus Utena

Dino Pita a semnat cu Juventus Utena, din Lituania. Baschetbalistul suedez a început sezonul 2017/18 alături de BC Mureș, formație de care s-a despărțit din cauza problemelor financiare.

În vârstă de 29 ani, înalt de 1.95 metri, Pita este jucător de poziția 2. Fost component al naționalei Suediei, jucătorul amintit are și cetățenie bosniacă.

În perioada petrecut în LNBM, Pita a bifat 12 prezențe cu medii statistice de 17.5 puncte, 3.1 pase decisive și 2.8 recuperări pe partidă, în uniforma lui BC Mureș. El a mai jucat în Austria, Polonia și Belgia, respectiv în campionatul Suediei. Dino a jucat și pentru echipele naționale juvenile ale Suediei, nu doar pentru cea de seniori.

Juventus Utena este sfertfinalistă în FIBA Europe Cup după ce a fost eliminată din grupele Basketball Champions League. Balticii au eliminat pe Alba Fehervar în optimile de finală ale FIBA Europe Cup și urmează să se dueleze cu Sidigas Avellino pentru un loc în careul de ași.

În campionatul Lituaniei, Juventus ocupă locul 7, având 9-17 la general. La această echipă a jucat în prima parte a sezonului Jonte Flowers, actualmente la CSM Steaua București.

Pita va avea drept de joc în campionatul Lituaniei, însă perioada de transferuri în FIBA Europe Cup s-a încheiat.

Foto: Csaba Toth / www.bcmures.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.