Dimitris Priftis este noul antrenor al lui Unics Kazan

Dimitris Priftis este noul antrenor principal al lui Unics Kazan. Tehnicianul elen a renunțat la colaborarea cu Aris Salonic, formație angrenată în campionatul elen și Basketball Champions League, după o colaborare de trei ani.

În schimb, tehnicianul în vârstă de 48 ani a semnat un contract pe un sezon cu formația angrenată în Liga VTB și EuroCup. Totodată, Priftis va avea și un salariu mai consistent.

În sezonul 2016/17, Aris Salonic cu Priftis la timonă, a jucat finala Cupei Greciei și a fost semifinalistă în campionat. De asemenea, echipa amintită s-a calificat în playoff-ul BasketballCL.

Cariera de antrenor a lui Priftis a început în baschetul feminin. După mai multe astfel de angajamente, el a trecut în baschetul masculin, fiind asistent la cinci cluburi, inclusiv Aris. Primul angajament de antrenor principal l-a obținut în 2010, alături de Kavala. Ulterior a fost antrenor al echipelor Ikaros Kallitheas și Kolossos Rhodes, pentru ca în 2014 să ocupe în acte funcția de principal la Panathinaikos Atena, însă în realitate aceasta a fost deținută de Fragiskos Alvertis, care nu avea licență de antrenor.

Între 2014 și 2017, Priftis a fost antrenor al lui Aris Salonic. El a putut fi văzut în Sala Polivalentă București, la meciul din EuroCup cu Steaua CSM EximBank București.

Unics Kazan este prima echipă din afara spațiului elen pentru Priftis. Totodată el devine al 3-lea antrenor grec cu angajament în prezent la o echipă din Liga VTB. Ceilalți doi sunt Dimitris Itoudis la CSKA Moscova, respectiv Georgios Bartzokas la Khimki Moscova.

Obiectivul lui Priftis va fi să readucă pe Unics Kazan în Euroligă. În sezonul 2017/18, gruparea amintită are două modalități de a ajunge în competiția de top a Europei. Fie prin câștigarea EuroCup, fie prin câștigarea ligii VTB (sau calificarea în finală, dacă trofeul este câștigat de CSKA Moscova).

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.