Dezastru în baschetul turcesc – A 3-a echipă s-a retras din primul eșalon în această vară!

Usak Sportif, fost adversar al lui U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea, devine a 3-a echipă care a jucat în primul eșalon baschetbalistic al Turciei în sezonul 2017/18 ce își retrage echipa de seniori din competiție. La această echipă a evoluat în sezonul 2015/16 americanul Giordan Watson, conducătorul de joc al echipei naționale a României, câștigător al Cupei României 2014 și 2018, actualmente conducător de joc al campioanei CSM CSU Oradea.

Un alt jucător cunoscut publicului din România care a evoluat la Usak Sportif este slovenul Miha Zupan, care ulterior a venit la CSM CSU Oradea și a câștigat Liga Națională în 2016. De notat că la gruparea din Usak au debutat pe plan continental doi pivoți care ulterior au ajuns în Euroligă. Este vorba despre Khem Birch și Zach Auguste.

Clubul amintit a anunțat că va continua să activeze în baschetul juvenil și se va concentra asupra acestor sector în încercarea de a continua activitatea în baschet.

Sportul cu mingea la coș din țara Semilunei parcurge cele mai dificile momente în ultimii ani în condițiile în care Fenerbahce Istanbul, protagonistă a Final Four-ului Euroligii în ultimele patru ediții și campioana în exerițiu a Turciei, și-a pierdut principalul sponsor, iar noul președinte al clubului a anunțat că secția de baschet are datorii cifrate la suma de aproximativ opt milioane euro.

La finele sezonului 2017/18, Usak Sportif s-a aflat pe loc retrogradabil în campionatul Turciei, însă această echipă a fost invitată să ia startul în prima ligă după ce Eskisehir și Yesilgiresun au anunțat anterior că se retrag din competiție. Devine o problemă serioasă faptul că încă o echipă dispare de pe firmamentul baschetului din această țară. Este limpede că situația politică are un impact devastator asupra economiei, iar sportul și baschetul resimt din plin acest lucru.

De notat că Eskisehir s-a retras din toate competițiile în condițiile în care a fost înscrisă direct în grupele Basketball Champions League. Yesilgiresun s-a clasat pe locul 15, reușind să se mențină în primul eșalon pe criterii sportive.

Citiți și

Basketball Champions League 2018/19 – Eskisehir s-a retras după tragerea la sorți!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.