Detroit și Charlotte rămân în cursă pentru ultimul loc în playoff-ul NBA 2019

Sezonul regulat al ligii profesioniste nord-americane de baschet masculin – ediția 2018/19 programează ultimele meciuri în cursul nopții de miercuri spre joi. Lupta pentru ultimul loc disponibil în playoff rămâne deschisă între două echipe – Detroit Pistons și Charlotte Hornets. În schimb, Miami Heat nu mai are șanse de calificare.

Toate trei au învins noaptea trecută, astfel încât ecartul între ele a rămas același, limitându-se însă șansele lui Charlotte, iar cele ale lui Miami s-au spulberat.

Foto Chris Schwegler/NBAE via Getty Images

Iată rezultatele întregistrate de cele trei în cursul nopții de marți spre miercuri:

Detroit Pistons vs Memphis Grizzlies, scor 100-93
Cleveland Cavaliers vs Charlotte Hornets, scor 97-124
Miami Heat vs Philadelphia 76ers, scor 122-99

Situația în clasament este următoarea:

Locul 8 – Detroit Pistons – 40/41 (26/25 vs echipele din Conferința Est)
Locul 9 – Charlotte Hornets – 39/42 (29/22)
Locul 10 – Miami Heat – 39/42 (23/28)

Programul ultimei runde:

New York Knicks vs Detroit Pistons
Charlotte Hornets vs Orlando Magic

Variante de calificare pentru fiecare echipă

Detroit se califică în două situații:

  • învinge în propriul meci
  • Charlotte pierde în ultimul meci (caz în care propriul rezultat nu mai contează)

Cu alte cuvinte, Pistons pătrund în playoff numai dacă termină cu o victorie în plus față de Charlotte. La egalitate în doi cu Miami se califică.

Charlotte se califică dacă învinge în propriul meci, iar Detroit pierde. În această situație se ajunge la egalitate între aceste echipe. Indiferent că va fi o situație de egalitate în doi (Charlotte și Detroit) sau în trei (Charlotte, Detroit și Miami), avantajul este de partea formației patronate de Michael Jordan.

Miami nu se mai poate califica în playoff chiar dacă va termina la egalitate cu a 8-a clasată. Echipa din Florida nu mai poate câștiga divizia din care face parte (primul criteriu de departajare), este la egalitate cu Charlotte și Detroit la meciurile directe (al 2-lea criteriu de departajare) și are cel mai modest bilanț împotriva echipelor din aceeași conferință (al 3-lea criteriu de departajare).

Detalii despre departajarea echipelor în NBA la situație de egalitate între două sau mai multe echipe se găsesc AICI (în parte de jos a link-ului).

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.