Deținătoare a cupei și finalistă a campionatului din Slovacia, KB Kosice nu se înscrie în sezonul 2018/19

KB Kosice, formație la care a evoluat ultima dată Pedja Stamenkovic, noul conducător de joc al lui U-BT Cluj-Napoca, nu va avea echipă în primul eșalon baschetbalistic al Slovaciei în sezonul 2018/19. Conducerea clubului a anunțat această decizie la scurt timp după încheierea sezonului 2017/18, unul dintre cele mai bune din istoria clubului.

Oficialii grupării din Kosice au anunțat că nu mai pot susține o echipă cu asemenea cheltuieli, astfel încât nu se vor înscrie în primul eșalon baschetbalistic al Slovaciei. Activitatea la club continuă, însă la nivel juvenil și amator. De altfel, KB Kosice a avut și în sezonul 2017/18 o echipă înscrisă în cel de-al 2-lea eșalon slovac.

Componenții KB Kosice după câștigarea Cupei Slovaciei 2018

Fondat în anul 1994, clubul din Kosice are în palmares un titlu de campioană națională a Slovaciei. De asemenea, are două cupe naționale. Campionatul a fost câștigat în anul 2007, pentru ca în 2018 să piardă finala după ce în penultimul act a învins pe Inter Bratislava, campioana din 2017.

În schimb, KB Kosice a câștigat ultimele două ediții ale Cupei Slovaciei. Este vorba despre edițiile 2017 și 2018. De notat că în primăvara acestui ani, KB Kosice a învins în ultimul act tot pe Inter Bratislava.

KB Kosice a disputat mai multe meciuri la Sibiu și Oradea în urmă cu un an, în perioada premergătoare startului oficial al sezonului competițional 2017/18.

Campioana în exercițiu a Slovaciei este Levice. În 2017, titlul național a revenit lui Inter Bratislava, pentru ca în 2016 să triumfe Prievidza, iar în 2015 s-a impus Rieker Komarno. Aceste echipe, alături de altele șase, vor lua startul în ediția 2018/19 a campionatului din această țară.

De notat că în sezonul 2018/19 nicio echipă slovacă nu s-a înscris în cupele europene.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.