Despre organizarea de la Meciul 3 al finalei LNBM 2018

Meciul 3 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18, desfășurat la Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazu din capitală a avut parte de o organizare remarcabilă. Duelul dintre CSM Steaua EximBank București și CSM CSU Oradea, desfășurat duminică (10.06) s-a bucurat de o serie de momente ce merită evidențiate, entertainmentul fiind indiscutabil parte din show-ul numit baschet.

Ar trebui început cu branduirea suprafeței de joc. Aceasta cuprinde o siglă proprie creată de CSM Steaua EximBank pentru a onora finala Ligii Naționale 2018. De asemenea, pe parchet au fost amplasate numele celor două cluburi partenere din baschetul juvenil ce fac parte din proiectul „Respect” demarat de clubul din capitală de mai mulți ani: Laguna și Dan Dacian.

Un alt element deosebit a fost dotarea tuturor suporterilor formației gazdă cu tricouri de culoare albă special concepute pentru finala LNBM 2018.

Organizatorii, CSM Steaua EximBank, au pus la dispoziția suporterilor două ecrane de tip LED de mari dimensiuni în incinta sălii de joc. Acestea au rulat clipuri video de mare efect, dar prin intermediul acestora au fost organizate și câteva concursuri cu și pentru public. Suporterii au fost invitați să danseze aflându-se în prim planul imaginii de pe LED. De asemenea, îndrăgostiții au fost invitați să se sărute prin intermediul deja celebrului kiss cam.

Nu au lipsit răcoritoatele furnizate de unul dintre sponsorii formației gazdă. Cu ele s-au putut delecta inclusiv reprezentanții celor două echipe.

Nu au lipsit majoretele și coregrafiile acestora. De asemenea, muzica și copiii, potențiali sau actuali practicanți ai jocului de baschet, invadând suprafața de joc în momentele de pauză.

Un alt moment remarcabil a fost prezența fanfarei militare. Aceasta a intonat imnul național al României înaintea primului angajament.

De asemenea, un alt partener al gazdelor a organizat un concurs de aruncări de la mijlocul terenului destinat publicului. Acesta s-a încheiat rapid, unul dintre participanți trimițând mingea în coș la prima încercare.

Din păcate sala de mici dimensiuni, cu o capacitate extrem de limitată pentru nivelul, amploarea și interesul unei finale de Ligă Națională, a ținut o parte a publicului în afara sălii. Organizatorii s-au gândit și la aceștia, instalând un ecran de mari dimensiuni în curtea sălii.

Ar mai fi de notat faptul că echipa din Oradea a fost susținută de un număr de aproximativ 50 persoane. Aici sunt incluse familiile sportivilor și antrenorilor, parteneri și sponsori, colaboratori, respectiv suporteri veniți tocmai de la Oradea pentru cele două meciuri de la București.

De altfel, trebuie remarcat, cel puțin pe baza celor consemnate în primele trei meciuri – disputate până la această oră, că în finala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18 domnește fair play-ul. Respectul reciproc și eforturile comune depuse de reprezentanții celor două cluburi, respectiv relațiile de colaborare între acestea sunt indicatori cu privire la faptul că în pofida multor neajunsuri și a destulor aspecte ce se pot îmbunătăți, există premise pentru un mediu sănătos în baschetul românesc.

Articole din aceeași categorie

2 comentarii On Despre organizarea de la Meciul 3 al finalei LNBM 2018

  • Degeaba toate astea dacă sala aia ca și forma și capacitate este sub limita bunului simt pt un meci dintr-o liga nationala

  • Ar mai fi crainicul Lucian de la Pitesti care mi se pare unul din cei mai buni din tara. Sa nu uitam ca el a comentat campionatul european de la Cluj.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.