Despre Euroliga masculină și EuroCup – ediția 2018/19

Trei locuri urmează să fie ocupate pentru completarea listei de 16 în ceea ce privește ediția 2018/19 în Euroliga masculină. Este vorba despre reprezentanta Spaniei, a Ligii VTB, respectiv a Germaniei.

Reamintim că 11 echipe au angajament pe termen lung și locul asigurat în competiția supremă din Europa. Un loc a fost alocat câștigătoarei EuroCup – ediția 2017/18. Este vorba despre Darussafaka Istanbul. Un altul a revenit câștigătoarei Ligii Adriatice – ediția 2017/18. Aceasta este Buducnost Podgorica.

Cele trei locuri vacante ovr fi ocupate după cum urmează:

Spania – echipa fără contract cu Euroleague Basketball cu cea mai bună clasare la încheierea playoff-ului Ligii ACB – ediția 2017/18. Trei echipe au rămas în cursă: Andorra, Valencia și Gran Canaria.

Liga VTB – câștigătoarea ediției 2017/18. Dacă trofeul este adjudecat de CSKA Moscova, atunci locul este alocat finalistei. În cursă pentru acest loc au rămas: Zenit St. Petersburg, Unics Kazan și Khimki Moscova.

Germania – câștigătoarea Bundesligii – ediția 2017/18. Finala se dispută între Bayern Munchen și Alba Berlin.

Reamintim cele 11 echipe cu contract: Real Madrid, FC Barcelona, Baskonia Gasteiz, Fenerbahce Dogus, Anadolu Efes Istanbul, CSKA Moscova, Zalgiris Kaunas, Olympiacos Pireu, Panathinaikos Atena, EA7 Milano, Maccabi Tel-Aviv.

Pe de altă parte, EuroCup – cea de-a 2-a competiție Euroleague Basketball – va avea același format precum în sezonul 2017/18. Este vorba despre 24 echipe, repartizate în patru grupe de câte șase, primele patru calificându-se pentru faza a 2-a a grupelor (formată din patru grupe de câte patru). Primele două clasate în fiecare grupă se califică în playoff, acolo unde se dispută trei faze în sistemul cel mai bun din trei meciuri.

Pe cale neoficială, participante în EuroCup - ediția 2018/19

Liga Adriatică (trei echipe) – Steaua Roșie Belgrad, Cedevita Zagreb, Mornar Bar.
Liga VTB (trei echipe) – Lokomotiv Kuban, plus două dintre rămas: Zenit St. Petersburg, Unics Kazan și Khimki Moscova.
Spania (trei echipe) – Unicaja Malaga, plus două dintre Andorra, Valencia și Gran Canaria.
Franța (două echipe) – competiția internă este la faza semifinalelor, însă federația din Hexagon va trimite echipele mai bine clasate în Basketball Champions League.
Germania (două echipe) – MHP Riesen Ludwigsburg, respectiv învinsa seriei dintre Bayern Munchen și Alba Berlin.
Italia (două echipe) – Energia Trento, Umana Reyer Venezia.
Turcia (două echipe) – Tofas Bursa, Banvit Bandirma.
Grecia (o echipă) – PAOK Salonic.
Lituania (o echipa) – campioana sau vicecampioana (dacă campionatul e câștigat de Zalgiris Kaunas).
Polonia (o echipă) – campioana (Anwil Wlocklawek vs Stal Ostrow, scor general 2-2).

EuroCup a anunța că oferă invitații finalistelor Basketball Champions League, însă AEK Atena a anunțat deja că nu dorește să accepte invitația. În schimb, e posibil ca AS Monaco să fie tentată să evolueze în EuroCup după două clasări pe podium în Champions League. În fine, se vor acorda două wildcard-uri (numărul lor crescând la 3 sau 4, dacă invitațiile pentru finalistele Champions League vor fi refuzate).

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.