Despre FRB TV – Canalul YouTube al Federației Române de Baschet și transmisiunile din LNBM/LNBF

FRB TV – canalul oficial de YouTube al Federației Române de Baschet – a realizat prima transmisiune din Liga Națională de baschet masculin. Aceasta a fost realizată de la Sala Sporturilor Dunărea din Galați, în cursul serii de sâmbătă (04.11) și a opus pe Phoenix din localitate, respectiv pe CSM CSU Oradea. Rezultatul final a fost de 89-86 în favoarea gazdelor.

Iubitorii baschetului românesc au avut oportunitatea să urmărească o transmisiune realizată cu două camere de filmat. Calitatea imaginii a fost foarte bună. În plus, cei atenți la detalii au putut remarca mai multe aspecte pozitive ce au ridicat nivelul întregii transmisiuni.

Putem să spunem că a fost cea mai bună transmisiune online realizată de la un meci din Liga Națională de baschet masculin, fără a avea intenția de a compara neapărat eforturile depuse de-a lungul timpului de simpli pasionați ai baschetului din țară. În cazul de față este limpede că vorbim despre o muncă profesionistă ce implică inclusiv eforturi financiare, precum producție, transportul echipamentelor, plata operatorilor și așa mai departe.

Am putut remarca faptul că a existat grafică, aceasta indicând în permanență scorul înregistrat pe tabela de marcaj, precum și timpul de joc, respectiv sfertul în care se afla jocul. Dincolo de mașina de grafică, a existat și o mașină de reluări. Este limpede că ambele se vor perfecționa pe parcurs, însă prima impresie a fost foarte bună.

Comentariul a fost asigurat de Radu Abramescu, fost jucător în primul eșalon al țării și un om implicat în fenomenul baschetbalistic din România. Astfel, pe lângă cunoștințele legate de termeni și jocul de baschet, cel poreclit „Bondaru” a oferit de-a lungul transmisiunii informații despre protagoniștii din teren. Abramescu a fost ani de zile comentator la DigiSport și mai recent la EuroSport. El a fost producător al mai multor materiale promoționale realizate pe canalul YouTube și pagina de facebook a FR Baschet.

Potrivit informațiilor noastre, în sezonul competițional 2017/18, DigiSport deține primele trei opțiuni pe etapă din baschetul românesc. FR Baschet a așteptat dacă se găsesc alte posturi TV interesate să achiziționeze drepturile pentru următoarele opțiuni în LNBM și LNBF, însă eventualele discuții nu s-au concretizat. Astfel, s-a luat decizia de a oferi câte un meci pe etapă, pe canalul YouTube FRB TV, începând din primul sfârșit de săptămână al lunii noiembrie 2017. Așadar, de acum înainte vom avea oportunitatea să urmărim trei meciuri pe etapă la TV și unul pe internet.

Există premise pentru popularizarea canalului în mediul online și promovarea transmisiunilor realizate de FRB TV. Vom reveni cu amănunte în cazul în care acest lucru se va concretiza.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Despre FRB TV – Canalul YouTube al Federației Române de Baschet și transmisiunile din LNBM/LNBF

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.