Despre antrenorii din LNBM

Spre deosebire de ultimii ani, majoritatea echipelor din Liga Națională de baschet masculin au optat să continue colaborarea cu antrenorii cu care au încheiat ultimul sezon. În plus, pe parcursul sezonului 2016/17 în primul eșalon baschetbalistic al României s-au operat puține modificări la nivelul băncilor tehnice.

Steaua CSM EximBank București, Dinamo București și BC SCM Timișoara sunt cele trei formații care au schimbat antrenorul în cursul precedentei ediții de campionat.

Militarii l-au înlocuit pe Claudiu Fometescu cu Jukka Toijala. Este vorba despre schimbarea unui antrenor român cu unul străin

Dinamo București l-a concediat pe Milija Bogicevic. În locul său a venit Eugen Ilie.

BC SCM Timișoara a schimbat de două ori. Nenad Mandic a plecat, fiind înlocuit cu Cristi Bota, care după două etape a revenit în funcția de asistent, cedându-i postul de principal lui Tudor Costescu.

Așadar, Dinamo și Timișoara au schimbat antrenorul străin cu unul român.

Pe de altă parte, U-BT Cluj-Napoca continuă colaborarea cu antrenorul numit în funcție pe parcursul verii anului 2016. Este vorba despre Mihai Silvășan.

BC Mureș și BCM U Pitești i-au confirmat în funcție pe antrenorii numiți spre finalul sezonului 2015/16. Aici trebuie preciza că Barnabas Szaszgaspar a ocupat funcții în staff-ul tehnic al alb-albaștrilor sub îndrumarea mai multor principali. În schimb, Hristu Șapera a revenit la formația argeșeană după un sezon 2015/16 pe care îl începuse la Steaua CSM EximBank București și l-a continuat alături de Energia Târgu-Jiu.

SCM Universitatea Craiova a fost condusă în ultimul sezon și jumătate de Vladimir Vuksanovic. Acesta nu a fost confirmat până la această oră.

CSM CSU Oradea, Phoenix Galați și CSU Sibiu continuă colaborarea cu antrenori aflați de mai mult timp în funcție. Cristian Achim este cel mai longeviv antrenor în funcție. El conduce gruparea bihoreană din noiembrie 2009. În schimb, Florin Nini este principal al clubul pe care îl prezidează de la înființarea secției de seniori masculin în cadrul grupării dunărene. În fine, Dan Fleșeriu are două sezoane la activ în funcția de antrenor principal al Sibiului.

În fine, Timba Timișoara și Politehnica Iași au confirmat în funcție antrenorii cu care au promovat. Bogdan Murărescu este principal de mulți ani la formația bănățeană, iar John Tsirogiannis a preluat funcția de principal al moldovenilor în luna ianuarie a acestui an calendaristic.

Astfel, o situație actuală ar putea fi următoarea:

Oradea, Timba, Galați, Sibiu, Mureș, Pitești și Cluj au antrenor cu cel puțin un sezon experiență în funcția actuală.

Dinamo, Timișoara, Steaua și Iași au numit actualul antrenor în funcție pe parcursul sezonului competițional 2016/17.

Singurul semn de întrebare este legat de funcția de principal la SCM Universitatea Craiova. Cele două reprezentante ale capitalei nu au confirmat până la această oră continuarea cu Jukka Toijala, respectiv Eugen Ilie, dar este de așteptat ca acest lucru să se întâmple.

Remarcăm, încă o dată, numărul limitat de antrenori străini în funcții la nivelul LNBM. Pe de altă parte, se pare că există și un alt trend, legat de continuitate. Rămâne de văzut dacă acesta va persista.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.