DeShaun Thomas revine în Euroligă

DeShaun Thomas revine în Europa. La distanță de un an de la despărțirea de FC Barcelona, extrema americană a fost legitimată de Anadolu Efes Istanbul.

În vârstă de 25 ani, înalt de 2.01 metri, Thomas este jucător de poziția 3. El și-a început cariera profesionistă în anul 2013, alături de JSF Nanterre. În vara lui 2014, americanul a fost legitimat de FC Barcelona.

În două sezoane la nivel de Euroligă, câte unul alături de cele două echipe amintite, DeShaun are medii de 7.8 puncte și 2.6 recuperări pentru 6.8 la eficiență în 19.3 minute. El are procentaje de 49% la aruncările din acțiune și 67% la linia de pedeapsă.

După un sezon alături de catalani, Thomas a semnat cu San Antonio Spurs, dar a petrecut sezonul în NBDL, alături de Austin Toros.

El a avut 47 meciuri, fiind titularizat de 35 ori și a avut medii statistice de 14.7 puncte, 6.2 recupeărri, 2.2 pase decisive, respectiv 0.4 capace în aproape 29 minute pe partidă. Thomas a avut procentaje de 5% la aruncările din acțiune, respectiv 79% la linia de pedeapsă.

În prealabil, Thomas a jucat trei sezoane în NCAA alături de Ohio State.

Dincolo de cifre, Thomas este un jucător impresionant prin fizic și calitate atletică. Talia și mâinile foarte lungi îl ajută să acopere o importantă zonă de teren, fiind o componentă extrem de utilă în faza defensivă.

Acesta este cel de-al 3-lea transfer anunțat de Efes. Primele două au fost ale lui Berk Demir și Alen Omic. Funcția de antrenor a fost preluată de către Velimir Perasovic.

Anadolu Efes va continua colaborarea cu următorii jucători: Ogulcan Baykan, Dogus Balbay, Derrick Brown, Cedi Osman, Jayson Granger, Thomas Heurtel, Bryant Dunston, Ahmet Duverioglu, Furkan Korkmaz.

Este de așteptat ca Dario Saric, jucător aflat sub contract cu Efes, să semneze în NBA, cu Philadelphia 76ers.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.