Declarațiilor antrenorilor de la Oradea, Mureș și Cluj Napoca după meciurile din Europa

CSM Oradea, BC Mureș, U BT Cluj Napoca și Steaua CSM EximBank au debutat miercuri în faza grupelor din competițiile europene în care sunt angrenate.

CSM Oradea, participantă în Basketball Champions League, a pierdut în fața Pinar Karsiyaka, scor 56 – 69. Conform site-ului oficial al echipei, la finalul partidei, Cristian Achim a declarat:

“Nu am avut atitudinea potrivită, de învingător. Am acordat prea mult respect adversarului. Acestea sunt motivele pentru care sunt supărat și nu neapărat pentru faptul că am pierdut, deoarece am întâlnit un adversar cu adevărat redutabil, în fața căruia fără doi jucători foarte importanți ne era extrem de greu să învingem.

Va trebui să lucrăm la capitolul mentalitate. Ne va fi extrem de greu să facem ceva în această competiție dacă nu credem cu adevărat că avem potențialul necesar pentru a câștiga.

Ne așteaptă o săptămână lungă. Ea cuprinde o deplasare dublă. Vineri plecăm la București, pentru meciul cu Steaua, după care ne deplasăm în Israel. Echipa se va întoarce la Oradea în cursul dimineții de joi. Cert este că mergem să ne luptăm.

Nu vreau să mă mai plâng. Ne-am asumat acest program și riscul de a ne accidenta. Așa că ne vom gândi la fiecare meci în parte și ne vom dori să le câștigăm, în pofida problemelor medicale.”


BC Mureș a debutat cu victorie în grupele FIBA Europe Cup. Ardelenii au trecut cu 70 – 58 de TLU Kalev, iar, după meci, Szászgáspár Barnabás a declarat,, citat de bcmures.com:

”Nu am avut prea multe materiale despre adversari, dar având acele probleme cu lipsa jucătorilor la antrenament ne-am propus să ne jucăm jocul nostru, să creştem de la sfert la sfert şi să ne jucăm jocul nostru. Sincer nu sunt deocamdată mulţumit fiindcă avem momentele noastre bune, dar avem şi momente mai proaste. Trebuie să reducem aceste momente proaste. Încă nu suntem constanţi în joc, unii jucători încă nu s-au acomodat. Este o victorie pentru moralul nostru, ne bucurăm pentru ea. Mulţumim suporterilor noştrii pentru susţinerea necondiţionată.  Ne-am permis să-i intorducem şi jucătorii tineri ai clubului pentru a căpăta experienţă. Ori de câte ori vom avea ocazia, le vom da şansă şi lor.”


Tot cu victorie și-a început și U BT Cluj Napoca aventura în grupele FIBA Europe Cup. Clujenii au învins pe revenire pe KB Peja, scor 85 – 76. Mihai Silvășan a declarat pentru site-ul oficial al echipei:

”Un joc foarte greu pentru noi, mi-a fost teamă de el din cauza meciului pierdut în campionat cu Piteștiul. Am început într-un mod greșit, nu am avut energia necesară unui meci de cupe europene. În primele două, chiar trei sferturi, oaspeții au luptat mai mult ca noi, dar le-am spus băieților să jucăm mai agresiv în apărare, avem bancă mai lungă decât ei și putem roti mai bine jucătorii. Au respectat asta și sunt foarte fericit, echipa a arătat caracter în această seară!”

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.