Declarații Tudor Costescu după eșecul Timișoarei la Oradea

Tudor Costescu, antrenorul principal al BC SCM Timișoara, a vorbit la conferința de presă ce a urmat eșecului suferit la Oradea, scor 70-74, în cadrul etapei a 28-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2017/18.

„Venim după o perioadă aglomerată și se simte un nivel de oboseală la cadrul echipei. Lucru care ne-a afectat exprimarea în teren. Aceasta a fost a 3-a deplasare consecutivă și faptul că am tot călătorit (n.r. la Sibiu înainte de Paște, respectiv la Pitești după Paște) ne-a pus în dificultate prin prisma faptului că nu ne-am putut antrena suficient și nu ne-am putut recupera la fel de bine.

În meciul de la Oradea am avut probleme în organizarea jocului și în exprimarea jocului colectiv. Ne-a lipsit luciditatea și am greșit niște pase care ne-au pus în situații delicate. Pe de o parte din această cauză am avut dificultăți să găsim variantele optime pentru finalizare, dar în același timp am pus adversarul în situații avantajoase. Statistica indică faptul că am avut doar 7 assist-uri, ceea ce este prea puțin pentru noi.”

Despre consecințele acestui rezultat, în condițiile în care Timișoara rămâne la două victorii în urma locurilor care asigură avantajul terenului propriu în primul tur al playoff-ului, respectiv posibilitatea ca echipa alb-violetă să joace din nou în playoff cu Oradea, antrenorul Costescu a precizat:

„Fără îndoială a fost un meci foarte important pentru stabilirea locurilor înaintea playoff-ului. Pentru mine nu este nimic terminat. Noi mai avem trei meciuri de jucat pe teren propriu în ulitimele patru etape și sunt încrezător în ceea ce privește capacitatea noastră de a obține rezultatele dorite pe finalul sezonului regulat. Nu cred că s-a încheiat lupta pentru obținerea avantajului terenului propriu în primul tur din playoff. Noi trebuie să facem tot ce putem pentru a urca măcar o poziție în clasament.

Nu am nicio preferință în ceea ce privește adversarul în playoff. Oricine poate să învingă pe oricine. Cert este că pentru a câștiga un trofeu sau o medalie mai devreme sau mai târziu tot te întâlnești cu cele mai bune echipe. Programul cu zi de pauză între meciurile din playoff cred că echilibrează lupta. O zi de refacere cred că e importantă. Desigur pentru majoritatea echipelor din campionat terenul propriu este foarte important.

La ora actuală, conform situației din clasament, ne vom duela cu Oradea în playoff. Nivelul între primele șase echipe este echilibrat. Este limpede că lupta nu s-a încheiat, atât în ceea ce privește primele două locuri, cât și locurile 3-5. Sunt de părere că indiferent ce adversar vom avea, există un echilibru deosebit între echipe și mă aștept la niște serii foarte disputate între locurile 3-6 și 4-5, indiferent care vor fi perechile.”

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.