Declarații Lis Shoshi după România vs Kosovo, scor 88-83

Lis Shoshi, cel mai bun marcator al meciului dintre România și Kosovo, scor 88-83, a vorbit la finalul confruntării de la Arena Antonio Alexe din Oradea despre echilibrata confruntare contând pentru faza a 2-a a precalificărilor FIBA EuroBasket 2021. Pivotul înalt de 2.11 metri a admis că planul kosovarilor a fost să-i determine pe tricolori să arunce de la distanță.

Iată ce a declarat jucătorul în vârstă de 24 ani:

„A fost un meci dificil pentru noi. Avem mulți jucători tineri înc componență, incluzând unul în vârstă de 18 ani. Mulți dintre cei care au jucat azi se află la prima apariție în echipa națională. Am luptat din greu pentru fiecare minge, preț de 40 minute, dar în cele din urmă am pierdut.

Planul nostru a fost să împingem echipa adversă cât mai departe de coșul nostru. Ideea a fost să-i forțăm să arunce de la distanță. Trebuie să le dăm credit jucătorilor români pentru felul în care au marcat de pe semicerc în acest meci.

Noi am jucat fără doi oameni din primii cinci. Ne-a lipsit Malcolm Armstead și titularul poziției 3. S-a accidentat la ultimul meci cu echipa de club. Vreau însă să-i felicit pe cei care i-au înlocuit. Avem câțiva jucători tineri de perspectivă, iar pe baza prestației de la Oradea sunt foarte încrezător în ceea ce privește viitorul. Îmi felicit colegii pentru tot ce au făcut pentru a obține un rezultat bun.

Este cel de-al 2-lea meci pierdut la diferență de 1-2 posesii în această campanie. Mai avem șanse, chiar dacă infime, să câștigăm grupa. Pentru asta e nevoie de două victorii, dar și de ajutor din partea României în meciul cu Macedonia. Cert este că ne va fi foarte greu în continuare. Ambii noștri oponenți sunt valoroși. Urmează deplasarea în Macedonia, unde vom încerca să jucăm mai bine.”

Shoshi a bifat 30 minute și a totalizat 29 puncte, 18 recuperări (7 ofensive), pentru 35 la eficiență și 8 la +/-. Kosovarul a terminat cu 9/18 la două puncte, 2/2 de pe semicerc și 5/6 de la linia de pedeapsă.

Amintitul baschetbalist a jucat la nivel universitar, în SUA, pentru Howard College și University of Arkansas at Little Rock. El a absolvit în 2017, atunci când a semnat cu Z Mobile Prishtina. După jumătate de sezon în Kosovo, Shoshi a semnat cu Pieno Zvaigzdes în Lituania.

În vara anului 2018 s-a alăturat lui Maccabi Ashdod, în primul eșalon din Israel. El are medii de 11.8 puncte, 8.4 recuperări, 1.2 pase decisive și 1.6 capace pentru 16.4 la eficiență după șapte etape în Winner League.

Foto: Alina Cojocaru / www.FIBA.basketball

1 comentarii On Declarații Lis Shoshi după România vs Kosovo, scor 88-83

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.