Declarații Mihai Silvășan după eșecul campioanei la Oradea

Mihai Silvășan, antrenorul lui U-BT Cluj-Napoca a vorbit despre meciul pierdut la Oradea, în penultima etapă din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18. Tehnicianul campioanei a vorbit despre situația actuală a propriei echipe, valoarea campionatului, culoarul din playoff și alte lucruri ce țin de LNBM.

„A fost un meci foarte disputat, cum de altfel ne așteptam să fie. Nu avea cum să fie un meci de vacanță. Suntem la penultimul meci înaintea playoff-ului, nu e momentul să te odihnești sau să te relaxezi. Ambele echipe și-au dorit foarte tare victoria.

În momentele cheie, în ultimele 3-4-5 minute, am luat niște decizii foarte proaste. Pe care nu trebuia să le facem. De exemplu să-l lăsăm pe Gajovic liber la semicerc ori să facem câteva turnover-uri. Referitor la Gajovic știam ce fel de jucător este, chiar am atras atenția asupra acestui jucător, după ce la Pitești în urmă cu o săptămână a făcut același lucru. Din păcate nu am fost în stare să-l oprim.

În astfel de meciuri, precum acesta și cele care vor urma, în playoff, e normal că orice detaliu să încline balanța. Mai ales în ultimele minute ale jocului, atunci când scorul este practic egal. Orice pasă greșită și orice eroare în apărare poate să te ducă spre înfrângere.

Felicit echipa din Oradea. A obținut o victorie meritată și sper să ne reîntâlnim în playoff. Chiar îmi doresc acest lucru.”

Referitor la numărul de 18 posesii pierdute, antrenorul campioanei a precizat:

„Puteam avea și 25. Dacă nu le făceam pe cele 2-3 în momentele cheie. Mă refer la mingile pierdute în sfertul 4, atunci când noi eram la conducere. Din păcate le-am comis exact atunci când a fost mai avantajos echipei din Oradea. Acest lucru ne-a costat.”

În ceea ce privește rotația echipei sale, respectiv numărul de minute acordat în meciul de la Oradea lui Drungilas, Calnicenco și Kuti, tehnicianul lui U-BT Cluj-Napoca a declarat:

„Noi avem o rotație de zece jucători. Nici în Euroligă nu vedeți ca toți zece să joace câte 20 minute fiecare. Există jucători mai importanți, alții mai puțin importanți, însă în angrenajul echipei e foarte important ca fiecare dintre ei să-și cunoască rolul și să-și îndeplinească sarcinile indiferent de numărul de minute primite. Asta e mentalitatea mea și încerc să o transmit și jucătorilor.”

Despre cum își simte echipe înaintea playoff-ului, Silvășan a afirmat:

„O simt mult mai bine decât în urmă cu o săptămână. Atunci cred că am atins fundul. Nu am avut atmosferă, nu am jucat împreună. După acel meci au avut loc discuții între jucători, respectiv între staff și jucători. Cred eu că a înțeles toată lumea că e important să tragem în aceeași căruță și să ne punem orgoliul în slujba echipei. Sunt optimist. Bine-nțeles că se poate și mai bine, dar este evident că playoff-ul este altceva. Acolo se vor vedea echipele mai bine și se vor remarca echipele mai puternice din punct de vedere mental.”

Referitor la culoarul din playoff, Mihai Silvășan a spus:

„Scopul nostru este să terminăm pe primele două poziții. De fapt ne dorim locul 1 și încă mai avem șanse la această poziție cu condiția să învingem în ultima etapă la Sibiu la diferența de care avem nevoie pentru a ne asigura prima poziție și avantajul terenului propriu pe tot parcursul playoff-ului. Însă ne dorim victoria la Sibiu pentru a avea garanția locului 2, care ne asigura avantajul terenului propriu în primele două faze ale playoff-ului.

Îmi este foarte greu să aleg sau să spun cu cine mi-aș dori să joc. Nu știu pe cine să aleg între Oradea, Steaua, Sibiu sau Timișoara. Noi trebuie să ne vedem de treabă și să câștigăm meciurile pe care le avem, indiferent cine iese în calea noastră. Oricum, eu nu văd o scurtătură, așa că va trebui să ne luptăm cu toate echipele valoroase în playoff pentru a ne putea apăra titlul.”

Rugat să comenteze situația din actuala ediție de campionat, Silvă a declarat următoarele:

„Eu cred că este cel mai echilibrat campionat la care particip de când activez în baschet. Nu țin minte să fi fost 5-6 echipe care să fie atât de apropiate valoric precum se întâmplă la ora actuală. Eu cred că este un plus de valoare în actuala ediție de campionat datorită regulii jucătorilor străini. Acum e permis cu șase străini, cu unul mai mult decât anul trecut, iar acest lucru a ridicat nivelul valoric al Ligii Naționale. Campionatul este mai echilibrat și mai valoros. Consider că actuala regulă este benefică competiției interne.”

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.