Declarații Jukka Toijala după Meciul 1 al finalei LNBM – ediția 2017/18

Jukka Toijala, antrenorul principal al CSM Steaua EximBank București, a participa la conferința de presă ce a urmat Meciului 1 din finala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18, pierdută de militari pe terenul lui CSM CSU Oradea. Rezultatul confruntării de luni (04.06) a fost de 86-73 în favoarea bihorenilor.

Iată ce a spus antrenorul formației din capitală:

„Felicit Oradea, echipa care a venit pregătită să joace în această seară. Formația gazdă s-a ridicat la nivelul unei finale. Dintr-un anumit motiv, neelucidat, noi nu am fost pregătiți. Mă refer în special la primele șase minute ale partidei. Noi pur și simplu am privit, la ambele capete ale terenului și am fost incapabili să ne executăm planul în ambele faze ale jocului. Meciul a început cu 19-4, un deficit de 15 puncte.

După un astfel de început de partida am alergat în permanență după Oradea, reușind să ne apropiem câte puțin. E foarte greu să revii într-un meci din finala campionatului dacă începi atât de modest. Mai ales împotriva unui adversar focusat. Se poate întâmpla în sezonul regulat, dar e greu să revii într-un meci din finala campionatului. Chiar dacă revii, sigur o faci cu un efort imens. Ai nevoie de apărare și atac perfecte pentru a reuși așa ceva. Am consumat foarte multă energie încercând să revenim.

În acest prim meci, disputat pe teren propriu, Oradea a arătat că are ce îi trebuie pentru a câștiga campionatul. În ceea ce ne privește, sunt extrem de dezamăgit de cum am jucat. Cu siguranță vom analiza tot ce s-a întâmplat și vom încerca să corectăm lucrurile care nu au mers pentru a fi pregătiți la startul celui de-al 2-lea meci de la Oradea.”

Întrebat dacă consideră că a pierdut din încrederea pe care se presupune că o are o echipă după ce revine de la 0-2 într-o serie de playoff, Toijala a opinat:

„Cu siguranță în aces moment Oradea are încredere. Din punctul meu de vedere a fost o victorie clară și ușoară pentru ei. Cu siguranță că după ce vom vedea înregistrarea ne vom enerva pe noi înșine pentru felul în care am jucat. Cred că această stare ne va împinge și ne va motiva să jucăm mai bine, să fim mai competitivi în deplasare. Știm că avem nevoie de o victorie la Oradea pentru a deveni campioni. Nu am obținut-o în primul meci. Miercuri avem o nouă șansă, dar cu siguranță nu vom câștiga dacă repetăm prestația din Meciul 1.”

CSM Steaua EximBank a revenit de la 1-2 în seria cu Timișoara, respectiv de la 0-2 în cea cu Clujul. Antrenorul finlandez al militarilor a spus următoarele referitor la o posibilă nouă revenire:

„Timpul ne va spune dacă putem să facem acest lucru. E foarte greu să câștigi dacă oferi adversarului un avantaj. Fără îndoială ne așteaptă un Meci 2 foarte important. Nu vrem să mergem acasă cu 0-2, dar dacă acest lucru se întâmplă va fi o situație extrem de grea pentru noi. În acest moment sunt foarte dezamăgit pentru cum am jucat în Meciul 1, însă sunt în continuare încrezător că putem să jucăm mai bine, să ne îmbunătățim nivelul de joc în așafel încât să contăm în această serie. Sper că vom atinge acest nivel în meciul de miercuri.”

Meciul 2 se dispută miercuri (06.06), ora 20:00, la Arena Antonio Alexe din Oradea. Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide.

Foto: Roby Boros

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Declarații Jukka Toijala după Meciul 1 al finalei LNBM – ediția 2017/18

  • Nu se ascunde dupa degete, cum mai fac uneori altii!
    Steaua a fost foarte slaba pe defensiva si nici ofensiv nu a prins o zi buna, tinind cont ca jocul ei este dependent de citeva individualitati care ieri au fost anihilate de adversar.
    Insa fiecare meci este diferit, asa ca finala se joaca.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.