Declarații Jukka Toijala, antrenor CSM Steaua EximBank, după victoria de la Oradea

Jukka Toijala, antrenorul principal al CSM Steaua EximBank, a vorbit despre victoria repurtată la Oradea, scor 82-68, în etapa a 27-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18.

„A fost un meci foarte greu. Întotdeauna la Oradea e dificil să joci. A fost a 4-a mea experiență aici. CSM-ul are o echipă redutabilă, cu jucători extrem de valoroși, cu un plan bine pregătit întotdeauna și care ne cunosc foarte bine. Ținând cont de toate aceste lucruri să ieși învingător este într-adevăr important.

Pentru noi a fost un sezon foarte lung și a fost ca un rollercoaster. Acasă bine spre foarte bine, dar în deplasare nu câștigasem pe terenul niciunei echipe din primele cinci. Practic singura noastră victorie importantă înaintea acesteia a fost cea de la Pitești, o altă echipe angrenată în TOP 6.

Cred și sper că este o infuzie de încredere în echipa. Sper că am înțeles cu toții ce și cum trebuie să jucăm meciurile din deplasare împotriva rivalilor noștri. Am controlat jocul pe parcursul primelor trei sferturi. Nu cred că o echipă poate controla în permanență ce se întâmplă, însă vreau să cred că putem menține acest nivel de joc și în alte meciuri.

Am avut un moment de cădere, dar e limpede și faptul că Oradea a marcat câteva coșuri din poziții foarte dificile. Cu toate acestea ne-am păstrat mintea limpede și am rămas încrezători până la capăt. Eu cred că am meritat pe deplin victoria în acest meci. Poate că diferența finală e prea mare pentru raportul de forțe din teren, dar tot așa consider că am fost echipa mai bună de această dată.

Sunt fericit și mulțumit de felul în care echipa a jucat. Desigur cel mai mult mă bucură faptul că la capătul acestei prestații am obținut victoria. Este îmbucurător pentru un antrenor când echipa joacă bine și câștigă.

Pe de altă parte trebuie să admit că am întâlnit Oradea într-un moment deloc favorabil acestei echipe. Cunosc situația accidentărilor, sunt lipsiți de un jucător crucial, astfel încât timingul a fost un aliat al nostru de această dată. Totuși, Oradea este obișnuită să joace fără 1-2 jucători importanți și are abilitatea de a-și eleva nivelul jocului. Întotdeauna e dificil să fii adversarul acestei echipe.”

Dincolo de faptul că este una dintre primele victorii importante în deplasare, antrenorul Jukka Toijala a fost chestionat cu privire la impactul acestui rezultat ținând cont de situația din clasament.

„Este un succes important, care ne aduce la egalitate cu Oradea. Actualmente beneficiem de avantajul victoriilor directe, însă mai sunt cinci etape de disputat. În plus, este o luptă în trei, astfel încât mai este de jucat destul și sunt în continuare multe necunoscute. Eu îmi doresc doar să rămânem sănătoși, întreaga echipă.”

Întrebat despre decizia de a juca fără Luka Lapornik, antrenorul finlandez al militarilor a precizat:

„Este extrem de dificil să aduci o astfel de decizie. De obicei există o ierarhie clară, ai o idee cu privire la cine este om de bază și cine este de rezervă sau antrenament. În cazul nostru e ca timpul probabil. Ai o idee, dar nu știi niciodată cu certitudine că ai luat decizia potrivită. Nu am cum să anticipez dacă jucătorii pe care i-am ales să joace vor corespunde. De asemenea, rămâne un mister cum ar fi jucat cel care a răms în afara lotului. E dificil pentru mine să stau în fața jucătorilor și să le spun că azi nu vor juca. Pe de altă parte prefer să mă situez în această postură decât să îmi lipsească jucătorii.”

Următorul meci e la distanță de mai puțin de 48 ore. CSM Steaua se duelează cu U-BT Cluj-Napoca, tot în deplasare. Rugat să vorbească despre această frecvență de meciuri, în ritm de playoff, dar cu oponent diferit, Toijala a afirmat:

„Vom face tot posibilul să ne recuperăm fizic. Acesta e primul gând. Pe urmă va trebui să stabilim planul de joc și să luăm o nouă decizie dificilă cu privire la numele jucătorilor care nu vor evolua la Cluj. E cert că după victoria de la Oradea e mai puțină presiune pe noi, astfel încât mă aștept să fim mai dezinvolți în meciul de vineri.”

Foto: Roby Boros

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.