Declarații Hristu Șapera după meciul CSM CSU Oradea vs BCM U FC Argeș Pitești, scor 85-81

Hristu Șapera, antrenorul principal al BCM U FC Argeș Pitești, a participat la conferința de presă ce a urmat meciului de la Oradea, pierdut de alb-violeți cu scorul de 85-81.

Iată ce a declarat tehnicianul argeșenilor la finalul meciului:

„Pot să spun că a fost un meci cu două reprize diametral opuse. În prima repriză noi am intrat destul de moale, am fost neatenți la recuperare, la ambele panouri. În prima repriză am avut doar cinci recuperări defensive și am suferit la puncte pe șansa a 2-a, dar și pe tranziție defensivă. Pe de altă parte, în repriza a 2-a am arătat o cu totul altă față. Am dominat Oradea, am întors un deficit de 15 puncte și la modul general am avut o cu totul altă prestație. Am jucat mai aproape de ceea ce ne dorim.

Eu vreau să rămân din acest meci cu repriza a 2-a. Ne-am intrat în ritm și ne-am folosit potențialul ca și echipă. S-a terminat la o diferență de patru puncte și în aceste condiții e limpede că soarta meciului a depins de o posesie, de o decizie.

Felicitări pentru Oradea, dar pe lângă faptul că noi în sfertul 4 am fost în penalizare când mai erau opt minute, iar echipa gazdă avea un singur fault sancționat până târziu în sfertul 4, cred că au fost două decizii asupra cărora nu vreau să mă pronunț în acest moment. Bănuiesc că se vede mai bine pe video, dar sunt două decizii care au decis soarta acestui meci. Mă refer la cele două decizii din colț. Încă o dată, asta pe lângă raportul faulturilor sancționate în ultimul sfert.

Din păcate pentru noi istoria se scrie pentru învingători. Noi mergem mai departe și vreau să iau prestația noastră din repriza a 2-a. Nu e deloc ușor să revii așa cum am făcut-o noi, în deplasare, indiferent unde e. Să revii de la 15 puncte este un lucru meritoriu.

Ne gândim de acum la meciul următor. Unul important pentru noi, cel cu Steaua.”

Întrebat ce a spus elevilor săi la pauză, antrenorul Șapera a afirmat:

„Că trebuie să credem în noi, în forțele noastre și să avem încredere unii în alții. Suntem o echipă schimbată în bine. Am spus înaintea meciului și la pauză acest lucru. Am cerut să fim mai agresivi în ambele faze, să fim mai verticali pe coș și mă bucur că băieții au înțeles acest lucru și l-au aplicat.”

Referitor la absența lui Matti Nuutinen, tehnicianul Piteștiului a precizat:

„Jucătorii pe care i-am avut au acoperit foarte bine absența lui Nuutinen. Titus Nicoară a făcut o treabă foarte bună, mai ales că a jucat singur la poziția 4. Pe alocuri, în încercarea de a-i menține prospețimea lui Titus, am improvizat cu Ciotlăuș și Troupe. Evident, cu șase străini suntem o altă echipă. Sperăm ca Matti Nuutinen să se recupereze cât mai repede și atunci vom avea o rotație cu adevărat foarte bună.

Noi nu am avut șase străini niciodată în acest sezon. Va trebui să continuăm în acest fel până când Matti va reveni.”

Chestionat despre situația din clasament a echipei sale, Hristu Șapera a opinat:

„Este evident că jucăm fiecare meci pentru a-l câștiga. Matematic, avem nevoie de o victorie pentru a ne asigura prezența în TOP 6. Avem ultimele două meciuri pe teren propriu. Este o luptă și avem nevoie de fiecare meci.

Reamintesc că noi am pierdut cu Clujul pe teren propriu, la fel, în aceleași condiții precum am pierdut aici, la Oradea. Aceste lucruri contează foarte mult. Cu două victorii în plus pentru noi, respectiv cu câte o înfrângere în plus pentru cele două echipe, configurația clasamentului ar fi fost cu totul alta. Noi eram în altă poziție. Este un campionat echilibrat și fiecare detaliu poate să facă diferența.”

Foto: Roby Boros

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.