Declarații Florin Nini după Meciul 1 al seriei Oradea vs Pitești (81-77)

Florin Nini, antrenorul principal al BCM U FC Argeș Pitești, a vorbit despre eșecul suferit la Oradea, în Meciul 1 al seriei cu CSM CSU din localitate, contând pentru sferturile de finală ale Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Rezultatul final a fost de 81-77.

Iată ce a declarat tehnicianul gălățean al alb-violeților la finalul partidei de la Arena Antonio Alexe:

„Un meci frumos, de intensitate. Am început bine, într-un ritm pe care ne-am fi dorit să-l păstrăm pe tot parcursul meciului. El ne-a adus coșuri, aruncări deschise și procentaje bune în prima parte a jocului. În special la trei puncte.

În partea a 2-a, parametri pe care am stat în joc, anume procentajul la trei puncte și deciziile de unu la unu, ne-au jucat feste. Nu am mai reușit să jucăm cu aceeași intensitate, lucru la care suferim. Încercăm să jucăm într-o rotație cât se poate de lungă – azi am jucat în nouă. Sigur, trebuie să-și aducă aportul cât mai mulți dintre ei. Jucăm cu Oradea, echipă ce joacă foarte bine în tranziție și are o circulație bună și o rotație mai lungă.

Am avut câteva decizii nepotrivite pe final, datorate oboselii și unei ușoare lipse de luciditate. Una peste alta îmi felicit jucătorii pentru modul în care au jucat. Le-am spus după meci că suntem o echipă valoroasă și am demonstrat acest lucru. Acest meci a trecut, este istorie, iar de acum trebuie să ne concentrăm și să încercăm să câștigăm cel de-al 2-lea meci.

Știm că jucăm în fața unui adversar puternic, cum este Oradea. Vorbim despre un oponent cu posibilități și cu bancă mai lungă decât a noastră. Eu sper că în Meciul 2 vom putea să ne punem în valoare atuurile noastre. Felicit Oradea, o echipă pe care o apreciez, la fel ca și pe antrenor. O sală frumoasă, un public cald și efervescent. Felicit gazdele pentru victorie și pentru atmosferă. Îmi felicit băieții, însă trebuie să trecem peste această etapă și mă bucur că avem toată echipa sănătoasă.”

Întrebat ce așteptări are de la Meciul 2, antrenorul Florin Nini a spus:

„Aștept puțin mai multă luciditate. Noi pe final nu am jucat combinativ, nu am avut un joc organizat. Lucru ce a permis gazdelor să vină peste noi. De asemenea, am avut câteva aruncări deschise neconcretizate. În relația unu la unu e foarte greu deoarece se joacă foarte fizic și se folosește contactul de ambele părți. Nu întotdeauna acest lucru ne avantajează. Va trebui să alternăm jocul de tranziție cu un joc pozițional. Deciziile trebuie să fie cele care să ne ajute la procentaje, care la rândul lor să ne facă câștigători. Rămânem puternici lupta la recuperare, ceea ce spune mult despre dorința și atitudinea jucătorilor.”

Meciul 2 al seriei are loc sâmbătă (27.04), ora 18:00, la Arena Antonio Alexe. Jocul va fi transmis în premieră la DigiSport 4 în aceeași seară, cu începere de la ora 21:00.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.