Declarații Dan Fleșeriu, după eșecul Sibiului la Oradea

Dan Fleșeriu, antrenorul BC CSU Sibiu, a participat la conferința de presă ce a urmat înfrângerii suferite la Oradea, scor 68-78, în etapa a 5-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin, Grupa valorică A – ediția 2018/19. Tehnicianul galben-albaștrilor a vorbit despre acest meci, problemele pe care echipa sa le întâmpină pe plan local, dar și despre efectele regulilor adoptate pentru actuala ediție de campionat.

În ceea ce privește partida de la Oradea, Dan Fleșeriu a declarat:

„După meciul de la Craiova am spus că nu putem să jucăm mai prost decât atât, însă din păcate la Oradea am jucat din nou extrem, extrem de slab. Am pierdut multe posesii, am avut foarte puține pase decisive, am greșit mingi pe care am reușit să le ducem sub panou destul de greu. Jocul nostru va trebui să fie mult, mult peste ceea ce am arătat în meciul de la Oradea. Toate punctele pe care le considerăm noi forte, au fost punctele noastre foarte slabe în acest meci.”

Referitor la cele cinci coșuri încasate pe sirenă (final de sfert sau de atac), antrenorul Sibiului a spus:

„Am încasat acele coșuri pentru că nu ne apărăm. Oricât de buni sunt adversarii, Richard știm că aruncă cu mâna în față, iar Watson sau Denison știm că sunt jucători foarte valoroși, noi trebuie să ne apărăm. Eu nu am văzut pe niciunul dintre jucătorii mei să aibă probleme cu greșelile personale. Dacă eu le spun că putem să fim oricât de agresivi și noi nu am avut niciun jucător cu probleme cu greșelile personale – nu mă refer la greșeli antisportive sau să pună în pericol sănătatea adversarului – nu știu ce aș putea să mai zic. Noi trebuia să ne apărăm în așa fel încât jucătorii de la Oradea să aibă mari dificultăți în ceea ce privește aruncarea la coș. Am avut câteva situații, dar puteau să fie mai multe dacă jucam cu inima. În seara asta, din păcate nu am jucat așa.

Sunt total dezamăgit de fiecare aspect al jocului nostru. OK, nu putem să nu ținem cont de faptul că Oradea este campioana în exercițiu, că sunt aproape aceiași jucători ca în sezonul trecut și că miercuri au avut o prestație excelentă în cupele europene. În același timp, nu e posibil ca o echipă care joacă din două în două zile să fie mai fresh și să se apere mai bine decât noi, care nu am mai avut meci de nouă zile.”

Întrebat despre jucătorii veniți pentru prima dată în România în acest sezon, Justas Tamulis și Isaiah Philmore, antrenorul Fleșeriu a opinat:

„Philmore și Tamulis sunt jucători care au nevoie de timp. Trebuie să se obișnuiască cu minute mai multe și cu un alt rol la noi. Anterior ei aveau un număr limitat de minute pe parchet la echipele de la care provin. Sunt obișnuiți să vină de pe bancă. I-am legitimat pe ambii pentru energia pe care o pot aduce din această postură. Încă suntem în faza de încercări și e normal, deoarece suntem totuși la începutul campionatului, să vedem dacă sunt mai utili ca titulari sau venind de pe bancă.

Cred că avem tot ce ne trebuie ca și lot de jucători. Nu avem scuze pentru meciuri precum cele de la Craiova sau Oradea. În special nu pentru această atitudine.”

În legătură cu modificările de regulament, atât în ceea ce privește sistemul și formatul competiției, cât și regulamentul specific și modul de alcătuire al echipelor pentru sezonul 2018/19, Dan Fleșeriu a opinat:

„Am spus și anul trecut, pe noi nu ne afectează deloc. În acest sezon, fiind în prima grupă valorică, avem parte numai de meciuri puternice. Nu mai ai timp să respiri 2-3 meciuri, dar sincer să fiu pe noi ne încurca acel program. Eu aș fi vrut să jucăm mai des, întrucât avem o problemă foarte mare la Sibiu. Nu avem sală de antrenament, iar în aceste condiții e foarte greu.

Dacă dau vina pe lipsa antrenamentelor, pentru că nu avem unde să ne antrenăm, o să zică lumea că ne ascundem incompetența. Am avut în ultimii doi ani, avem și acum, practic de când sunt antrenor la Sibiu, probleme cu sala. Cu un sistem care ne-ar fi obligat să jucăm două meciuri pe săptămână ne-ar fi fost de mai mare ajutor, deoarece ne-am fi antrenat jucând. În permanență avem probleme cu accesul în sală. În aceste condiții nu e de mirare că nu prindem o minge sau nu facem o apărare. Nu avem dribling, nu avem șut, nu avem nimic din ce are o echipă care se antrenează constant, așa cum probabil alte echipe o fac.

În ceea ce privește regula U23, consider că Oradea a arătat cel mai bine cât este de afectată de această regulă. Mă refer la absența lui Bobe (Nicolescu). Miercuri, cu Sakarya, au făcut un joc senzațional nefiind limitați de această regulă. Pe de altă parte, cred că jucătorii U23 care intră la toate echipele vor crește. Eu am rotit trei jucători în meciul de la Oradea. Noi stăm bine, spre foarte bine. Nu e o problemă dacă unul dintre ei este într-o zi mai proastă, deoarece avem altă opțiune. Până la urmă găsim soluțiile.

Sunt de părere că pe baza acestei reguli, în timp, se vor simți și vedea rezultatele pozitive. Chiar dacă la nivel internațional am fi afectați de această regulă. Eu cred că jucătorii care au câștigat Campionatul European U20 în vara anului trecut merită sprijin și ajutor din partea noastră. Pentru ei este această regulă și dacă vrem să fim mai buni ca țară, să avem 2-3 jucători la nivel internațional pe lângă Cățe, atunci trebuie să forțăm această regulă. Scade puțin nivelul de joc din campionat, practic se marchează mai mult în prima repriză, căci asta se întâmplă tot timpul, apărarea se sparge la jucătorul U23, dar au trecut două luni. Să le dăm timp. Eu cred că se vor regla lucrurile și fiecare dintre noi, antrenorii, vom găsi soluții de a-i ajuta pe jucătorii U23 să fie mai buni.”

Declarațiile lui Cristian Achim, antrenor CSM CSU Oradea, pot fi lecturare AICI.

Foto: Roby Boros

1 comentarii On Declarații Dan Fleșeriu, după eșecul Sibiului la Oradea

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.