Declarații Selçuk Ernak și Junior Etou după înfrângerea suferită de Sakarya la Oradea

CSM CSU Oradea a învins Sakarya BSB, scor 86-84, într-un meci contând pentru etapa a 3-a din sezonul regulat al FIBA Europe Cup – ediția 2018/19. Partida s-a desfășurat miercuri (31.10) la Arena Antonio Alexe.

La finalul partidei, antrenorul Selçuk Ernak și jucătorul Junior Etou, de la Sakarya, au discutat despre confruntarea de la Oradea.

Selçuk Ernak, antrenorul principal al lui Sakarya, a declarat următoarele la finalul partidei:

„În primul rând felicit echipa gazdă, Oradea. Au fost mult mai focusați decât noi în acest meci. Lipsa de concentrare ne-a costat multe puncte, nivelul nostru defensiv fiind inacceptabil într-o deplasare europeană. Am avut probleme cu faulturile, dar și cu accidentările, lucruri ce au afectat rotația noastră, dar acest lucru trece în plan secundar, deoarece noi am început meciul foarte moale. Este un eșec important în acest moment al grupei, dar vom încerca să recuperăm în ultimele două etape, atunci când vom juca pe teren propriu. Nici programul nu ne este tocmai favorabil, întrucât am pierdut pe teren propriu în prima etapă, iar apoi avem trei deplasări consecutive în FIBA Europe Cup, a 2-a fiind aceasta, la Oradea.”

Întrebat ce importanță are participarea în cupele europene pentru echipa sa, tehnicianul turc a spus:

„Suntem un club tânăr, recent înființat (n.r. în 2013). Sezonul trecut a fost primul din istoria echipei în primul eșalon din Turcia și am reușit să ne calificăm în playoff, respectiv în cupele europene.

Sigur că este o mândrie și onoare pentru noi să fim în cupele europene atât de devreme în existența clubului. Pe de altă parte, nu suntem aici doar pentru experiență sau palmares, ci ne dorim calificarea în faza următoare. Sunt conștient că facem parte dintr-o grupă competitivă, cu o reprezentantă a Bundesligii germane, respectiv cu alte două echipe care au experiență în cupele europene.”

Referitor la nivelul competiției interne din care provine, Ernak Selcuk a precizat:

„Jucăm într-un campionat redutabil, unul dintre cele mai puternice din Europa. Acest lucru nu ne simplifică misiunea în cupele europene, dar este meseria noastră, de jucători și antrenori. Cu siguranță ai zile mai dificile și e greu să te montezi de fiecare dată, însă în opinia mea fiecare în parte este direct responsabil să fie pregătit și motivat la ora meciurilor, indiferent că jucăm în campionatul Turciei sau în cupele europene.

Victoria obținută împotriva lui Anadolu Efes este de mare valoare pentru noi. De asemenea, succesul din Germania semnifică mult. Pe de altă parte, este obligația noastră să fim la fel de pregătiți și motivați în toate meciurile, oricare ar fi competiția în care jucăm și numele adversarului.”

Selçuk Ernak este la cel de-al 3-lea sezon alături de Sakarya. El a preluat această echipă în 2016, ajutând-o să promoveze în primul eșalon și să se califice în cupele europene. Între 2006 și 2016, Ernak a lucrat pentru Banvit, fie ca principal, fie ca asistent. În vârstă de 48 ani, Selçuk Ernak a fost jucător de baschet și a mai lucrat ca antrenor asistent al echipei naționale a Chinei.

Junior Etou, cel mai bun marcator al lui Sakarya la Oradea, a precizat:

„Cred că echipa din Oradea a fost mai concentrată și racordată la startul acestui meci și pe tot parcursul primei reprize. Nu am avut energie în deschiderea jocului, iar adversarul a profitat imediat de acest lucru. Am încercat să revenim în repriza a 2-a, dar nu am reușit să câștigăm. În repriza secundă am jucat mult mai bine, am fost mai agresivi în ambele faze ale jocului, însă nu am putut anula prestația din prima repriză.”

Declarațiile lui Cristian Achim pot fi lecturate AICI, iar ale lui Sean DenisonAICI.

Foto: Roby Boros / www.FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.