Declarații după România vs Macedonia, scor 65-53

România a învins Macedonia, scor 65-53, într-un meci desfășurat joi (21.02), la Sala Olimpia din Ploiești, contând pentru faza a 2-a din precalificările FIBA EuroBasket 2021. Tricolorii au irosit șansa câștigării grupei, însă au avut o prestație impresionantă din punct de vedere al combativității și dăruirii.

La finalul partidei protagoniștii au vorbit despre joc.

Tudor Costescu, antrenorul echipei naționale de baschet masculin a României, a declarat următoarele:

„Am fost foarte naivi la finalul meciului de la Skopje și acest lucru ne-a costat în această seară (n.r. joi, 21.02). Am câștigat la 12 puncte și am avut șansa de a mări această diferență. În orice caz, am câștigat, însă nu am reușit să urcăm pe prima poziție. Este o victorie importantă pentru acești tineri jucători. Le oferă un plus de încredere, așa cum ne dă și nouă. Este un lucru important deoarece ne dorim să construim pe termen lung în jurul acestor jucători tineri. Mulțumesc suporterilor, am avut parte de o asistență admirabilă. Mulțumesc și jucătorilor deoarece au luptat până la epuizare pentru victorie.”

Foto: Alina Cojocaru / www.FIBA.basketball

Rolland Torok, jucătorul echipei naționale a României, a opinat:

„Suntem fericiți pentru această victorie și le mulțumim fanilor pentru sprijinul oferit. A fost o atmosferă de excepție. Îmi pare rău că nu am reușit să anulăm diferența de 14 puncte din tur, dar pentru noi este important să continuăm pe acest drum. Mai avem un meci în această grupă, la Prishtina, după care ne așteaptă meciurile din faza a 3-a a precalificărilor, în luna august. Trebuie să învățăm din greșelile pe care le facem, inclusiv cele din această seară. Cred că ele ne-au costat în încercarea de a anula deficitul de la Skopje. Este foarte important să continuăm pe acest drum.”

De cealaltă parte, Jordanco Davitkov, antrenorul Macedoniei a precizat:

„A fost un meci greu. Ambele echipe au jucat foarte bine din punct de vedere defensiv, însă ofensiva noastră a fost extrem de modestă. A fost un meci important, de calificare și probabil acest lucru a afectat jucătorii, deoarece s-a ratat enorm. Cert este că băieții mei au dat totul în teren din punct de vedere al voinței. Nu am câștigat acest meci, însă plecăm din România cu obiectivul atins, acela al câștigării grupei. Prin acest rezultat am avansat în calificările EuroBasket 2021, lucru care ne mulțumește.”

Duminică (24.02), România se duelează cu Kosovo, la Prishtina. Meciul nu are o miză, dar poate reprezenta o nouă oportunitate pentru tinerii baschetbaliști tricolori de a acumula experiență la nivel internațional.

Notă
Declarații preluate de pe site-ul www.FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.