Declarații după finala Euroligii masculine – ediția 2017/18

Real Madrid a câștigat Euroliga masculină – ediția 2017/18 după o finală în care a depășit pe Fenerbahce Dogus Istanbul, scor 85-80. Ultimul act s-a desfășurat la Stark Arena din Belgrad, în cursul serii de duminică (20.05).

La finalul partidei, cei doi antrenor implicați au vorbit pe scurt despre cele consemnate în meciul cu trofeul pe masă. Iată ce au declarat aceștia:

Pablo Laso, antrenorul lui Real Madrid:

„Cum să descriu ceea ce simt? A fost un sezon infernal. Echipa a rămas unită în pofida dificultăților întâmpinate. Au venit jucători, alții au plecat ori s-au accidentat. Au fost probleme pe tot parcursul sezonului, dar am rămas uniți, având convingerea că vom ieși din această perioadă dificilă. Ne-am luptat cu adversarii, dar și cu problemele noastre. Am devenit mai buni de la o zi la alta.

Sunt foarte mândru. Deocamdată acesta este singurul sentiment care mă încearcă. Sunt extrem de mândru de acești băieți. Este un sentiment incredibil și e dificil să găsesc cuvintele potrivite în aceste momente. E greu și să mă gândesc la ce aș putea să spun. Le mulțumesc tuturor supoterilor care au venit la Final Four, dar și numeroșilor fani care au urmărit finala la TV. Real Madrid este un club imens, pentru care merită să lupți.”

Zeljko Obradovic, antrenorul lui Fenerbahce Dogus Istanbul:

„Nu am fost la nivelul potrivit în defensivă. În plus, am ratat câteva aruncări din poziții favorabile, chiar de sub coș. Aceste lucruri te costă în finala Euroligii. Consider totuși că echipa noastră a făcut două meciuri bune la Belgrad. Sunt mândru de jucătorii mei.

Real Madrid a suferit cumplit din pricina accidentărilor de-a lungul întregului sezon, dar au strâns rândurile și au ieșit din acea perioadă extrem de nefericită. Felul în care au făcut-o este impresionant. Luka Doncic a obținut toate premiile posibile în acest sezon competițional și este evident că le merită pe deplin. Nu-mi este pe plac, întrucât eu am fost oponentul din finală, dar totuși trebuie să spun că mă bucur pentru Pablo (n.r. Laso). Îl cunosc personal și este un caracter deosebit.”

Walter Tavarez, pivotul de peste 2.20 metri al lui Real Madrid, unul dintre jucătorii veniți în timpul sezonului după accidentarea lui Ognjen Kuzmic, a precizat:

„În urmă cu șapte ani eram în țara mea natală, Republica Capului Verde. Eram plictisit și mă ascundeam de soare sub un pom. Acum sunt aici și mi se pare incredibil. Este primul trofeu din cariera mea de jucător de baschet și mă voi bucura de el așa cum se cuvine.”

MVP-ul Final Four-ului, Luka Doncic, a afirmat:

„Mă simt extraordinar. Nu găsesc cuvinte atunci când lumea mă întreabă cum mă simt după o astfel de performanță. Este în continuare incredibil ce mi se întâmplă. Am niște colegi extraordinari și un antrenor pe măsura lor. Avem doctori și fizioterapeuți care sunt devotați 100% echipei și nouă, jucătorilor. Este ușor să joci atunci când o armată de oameni loiali este lângă tine.

Referitor la NBA Draft, nu am luat o decizie. Sunt conștient că timpul trece și va trebui să mă hotărăsc, dar acum prefer să mă bucur de acest rezultat. La momentul oportun voi lua decizia cu privire la NBA.”

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.