Declarații Dan Fleșeriu după victoria Sibiului la Oradea

Dan Fleșeriu, antrenorul BC CSU Sibiu, a participat la conferința de presă ce a urmat victoriei repurtat pe terenul lui CSM CSU Oradea, scor 83-69. Partida face parte din programul etapei a 3-a în Grupa Roșie a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19.

Antrenorul galben-albaștrilor a declarat următoarele despre partida amintită:

„A fost un meci, ca și ultimul cu Oradea la Sibiu, în care adversarul a avut jucători lipsă, mulți. Cu toate acestea nu a fost un meci ușor. Gazdele și-au făcut destul de bine treaba, așa cum au făcut-o și în meciul de la Sibiu, fiind aproape de noi o bună perioadă din timpul de joc. Noi am avut, astăzi, echipa completă, la meciul de la Sibiu ne-a lipsit Tamulis. Oricum am avut de fiecare dată mai mulți jucători decât Oradea. Îmi vin în minte jocurile din precedentele două sezoane, când situația a fost exact invers. Noi aveam 6-7 jucători în rotație și totuși am mai câștigat meciuri cu Oradea. Sunt sigur că și Oradea va veni pe calea normală și odată cu, probabil, noile achiziții va juca foarte bine.

În primul sfert am fost ceva mai agresivi în apărare și am încercat să ne apărăm pe tot terenul. Știam că oponenții noștri au o rotație mai scurtă decât de obicei și că trebuie să exploatăm acest lucru. Intuiam că jucătorii lor, probabil, vor obosi. E limpede că Oradea a avut o reacție demnă de campioană în repriza a 2-a și e bine că am reușit să limităm acel run. Putea să fie și mai rău. Apoi însă am avut noi o reacție bună.

Aș fi vrut să fie mai ușor. Mi-aș fi dorit să evităm căderea din sfertul 3. Am avut emoții acolo, dar nu Oradea nu a putut să țină acel ritm pe tot parcursul jocului. Cred că am meritat victoria, chiar dacă este mai muncită decât ar fi putut fi. Este însă o victorie importantă prentru noi.”

Referitor la opțiunile existente în atac, cu referitor la numărul de jucători care au marcat peste zece puncte în acest meci, antrenorul Sibiului a spus:

„Am avut meciuri în care șapte jucători au înscris cel puțin zece puncte. E limpede că avem opțiuni în atac și mă bucur că avem o echipă care pasează destul de mult. În momentele când uităm să jucăm ca echipă pierdem. Așa s-a întâmplat la Cluj, când de la plus 12 am fost învinși. Sper însă că acele momente vor fi mai rare și vom juca din ce în ce mai bine, sau suficient de bine ca să câștigăm.”

Întrebat despre rotația echipei sale, care actualmente cuprinde zece jucători, raportat la cea din sezoanele trecute, antrenorul Sibiului a declarat:

„Am spus-o și la meciul precedent, avem o echipă mai bună. Calitativ, din punct de vedere individual. În același timp avem o atmosferă mai bună, o chimie net superioară între jucători. Sunt jucători care au 2-3 etape cu 5-6-7 puncte, după care vin cu 20-25 puncte. Însă cel mai important este că jucătorii se suplinesc între ei. În plus, avem o rotație bună la număr. Mirel, Lucas, Brosser și Aurică, care de abia a împlinit 18 ani, împreună cred că își fac treaba foarte bine când intră în teren. Nu intră atât cât și-ar dori ei, dar eu sunt mulțumit de ei și sper că vor înțelege că playoff-ul va fi cel care va decide dacă sunt jucători de luat în seamă pentru viitor.”

Chestionat dacă consideră că Sibiul este îndreptățit mai mult ca oricând să obțină titlul național, Dan Fleșeriu a opinat:

„În primul rând să ajungem în finală. Noi am tot fost în semifinale în ultimii ani, unde am pierdut fie cu Steaua, fie cu Oradea. Am suferit anii trecuți din cauza rotației mici, deoarece în playoff meciurile se succed cu repeziciune, iar pe noi ne-a afectat acest lucru. Eu cred că în acest an avem o rotație care ne îndreptățește să credem că vom face o treabă mai bună și sper să ajungem de data asta în finală. Iar de acolo cred că orice este posibil. Oricare echipă ajunge în finală cred că are șanse egale cu adversarul să cucerească trofeul.”

BC CSU Sibiu are un bilanț general de 13-4, consolidându-și prima poziție a clasamentului. Ardelenii urmează să primească vizita lui SCM U Craiova în ultimul meci înaintea întreruperii LNBM.

Foto: Roby Boros

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.