Declarații Cristian Achim și Tudor Costescu după meciul CSM CSU Oradea vs Dinamo Știința, scor 85-69

CSM CSU Oradea a învins Dinamo Știința București, scor 85-69, în etapa a 3-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Partida a avut loc la Arena Antonio Alexe din Oradea, fiind transmisă în direct la DigiSport 4.

Iată ce au declarat antrenorii celor două echipe la finalul jocului:

Cristian Achim, antrenor CSM CSU Oradea

A fost un meci obligatoriu de câștigat. Este o victorie necesară precum aerul. Am obținut-o după un joc cu părți foarte bune și cu unele mai puțin bune. Încercăm să găsim calea. Jucăm chiar și cu doi conducători de joc în același timp. Încercăm să-l folosim mai mult pe Lucic (foto, alături de Achim). Încercăm să facem diverse lucruri astfel încât ca ele să înceapă să funcționeze.

Mă bucură numărul de pase decisive. Eu cred că cel real este un pic mai mare decât ce avem pe foaie. Acesta a fost unul dintre lucrurile pe care le-am urmărit. Mă bucur că ușor-ușor, Pasalic își intră în forma pe care o cunoaștem. Este al 2-lea meci consecutiv în care Fometescu a jucat foarte bine. Așadar, sunt câteva motive de satisfacție. Sunt și câteva lucruri care nu mi-au plăcut, pe care vom încerca să le corectăm cât putem de repede.

Dinamo Știința București arată mult-mult mai bine decât și-ar fi imaginat oricine la începutul campionatului. Aceasta este realitatea și nu a arătat bine doar azi, dar și în primele două meciuri. Bravo lor.

Este o victorie bună pentru noi și cam atât. Va trebui să obținem noi victorii. Acesta este obiectivul nostru imediat. Să ne legăm cât mai bine și să câștigăm meciuri la nivelul statutului și ambițiilor noastre.

Mergem mai departe. Pentru noi urmează un nou meci în cupele europene. Mergem în Olanda să câștigăm. Victoria lui Leiden în Turcia este, după părerea mea, foarte importantă. În contextul actual eu cred că meciul care urmează poate să aibă o influență majoră asupra calificării. Este un meci foarte important.

Duminică voi lucra toată ziua pentru a pregăti următorul meci, iar luni trecela treabă cu echipa. Marți este plecarea, astfel încât nu avem prea mult timp să ne familiarizăm cu oponentul. Sigur, e valabil și pentru ei același lucru.”

Tudor Costescu, antrenor Dinamo Știința București

„Victorie meritată pentru Oradea. Felicitări!

Ne-au dominat tot meciul în foarte multe aspecte. În mod special sunt deranjat de faptul că nu am avut energie. În plus, am cedat tocmai din acest punct de vedere în raport cu Oradea. Avem o mare problemă în organizarea jocului sub presiune. Azi s-a văzut acest lucru, probabil că adversarul știa acest lucru. Sunt foarte surprins de aceste aspecte.

E greu să revii de la minus 20 puncte și să întorci rezultatul, mai ales că suntem o echipă nouă. Problema este că am ajuns la un astfel de deficit. Am marcat două puncte pe contraatac în acest meci, astfel încât totalul de 69 puncte înscrise sunt multe. Ne-am apropiat la nouă puncte la un moment dat, însă e mult prea puțin și chiar dacă ne apropiam la mai puține puncte tot nu am fi putut să întoarcem soarta acestei partide la modul în care ea s-a desfășurat.

Nu avem nicio scuză. Am permis prea multe echipei adverse pe semicerc. Le-am permis să circule și să-și facă spacing-ul în voie, să execute acțiunile ofensive așa cum și-au dorit. Noi am început prost meciul și nu am reușit să punem echipa orădeană sub presiune în niciun moment. Nu cred că am respectat 20% din planul tactic și de aici nu mai avem ce să discutăm. Numărul nostru de posesii pierdute este foarte mare și se pare că devine deja o caracteristică a jocului nostru în acest moment. Din păcate în acest meci am arătat cel mai rău în acest debut de campionat și am făcut-o în compania unei echipe solide, care ne-a pedepsit ca atare.

Sigur că Oradea e o echipă foarte bună și să joci pe terenul ei este foarte dificil, deoarece nu permite asemenea reveniri. Gazdele au fost superioare ca tempo, în relațiile unu la unu, sunt multe aspecte în care ne-au depășit. Au avut realizări deosebite, atât individual, cât și colectiv.

Nu am nicio problemă cu regula românului sub 23 ani. Ne-am asumat acest statut, de echipă care va juca întreg sezonul numai cu români tineri. Așa ne-am construit echipa. Similar Craiovei, trebuie să ne asumăm acest statut. Ne asumăm inclusiv greșelile pe care le fac din lipsa de experiență în jocul la acest nivel. Noi ca și club ne dorim ca ei să se formeze și să crească valoric în acest mediu. Nu cred că problema echipei noastre vine exclusiv de la jucătorii tineri. Mă surprind greșelile jucătorilor experimentați și nu mă așteptam la acest lucru. Cred că e o fază trecătoare, deoarece noi ne confruntăm și cu faptul că străinii noștri nu au experiență în liga noastră. Se pare că trebuie trebuie să dea un pic cu capul pentru a înțelege ce trebuie să facem ca să câștigăm un meci.”

Foto: Roby Boros

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.