Declarații Barnabas Szaszgaspar după victoria Piteștiului la Oradea

Barnabas Szaszgaspar, antrenorul lui BCM U FC Argeș Pitești, a participat la conferința de presă ce a urmat victoriei repurtate de alb-violeți în Meciul 1 al seriei cu CSM CSU Oradea, din primul tur al playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18. Rezultatul final a fost de 66-62.

Știați că...

Szaszgaspar se află la cea de-a 5-a serie de playoff din postura de antrenor principal. Similar precedentelor patru, tehnicianul în vârstă de 41 ani conduce echipa care joacă mai puține meciuri pe teren propriu. El are un bilanț general de 2-2 la serii, câștigându-le pe cele cu SCM U Craiova și CSM Steaua EximBank din 2016. De notat că Szaszgaspar a câștigat seriile de playoff pe care le-a început cu victorie. În schimb a pierdut cu 3-2 la general seriile cu Oradea din finala LNBM 2016, respectiv cu Sibiu din primul tur al playoff-ului 2017, după ce a cedat în Meciul 1.

Declarații...

„O victorie importantă și muncită, însă seria nu se termină aici. Cunosc foarte bine echipa din Oradea și consider că rămâne favorită la calificare. Are experiență în astfel de dueluri, în playoff și e cunoscut faptul că se concentrează foarte bine pe final de campionat și joacă foarte bine.

Noi va trebui să continuăm în acest fel. Avem nevoie în continuare de această atitudine. Dacă vom putea să facem acest lucru e clar că va fi o serie interesantă.

Sunt mulțumit de apărare pentru faptul că am jucat constant. Cea mai mare problemă a acestei echipe este inconstanța. În acest meci am ținut apărarea la un nivel constant pe toată durata jocului. Eu cred că așa a venit acest rezultat.

Playoff-ul este lung și există presiune în permanență pe toată lumea. Trebuie să rămânem concentrați în permanență și să menținem un nivel de joc constant. Dacă nu vom face acest lucru, atunci vom avea probleme cu Oradea. I-am avertizat pe băieți în legătură cu acest lucru. Jucăm împotriva unei echipe extrem de experimentate și foarte periculoase în special în playoff.”

Despre faptul că a jucat destul de mult cu patru oameni mici, fără o poziție 4 clasică, antreorul lui BCM U FC Argeș Pitești a afirmat:

„Gajovic este un jucător care face diferența la poziția 4. Trebuia să ne adaptăm după această abordare a adversarului. Matti Nuutinen a reușit să-l anihileze. Am avut un mismatch cu Nicoară. Acolo am avut o mică problemă, dar am remediat-o și am mers în direcția bună.”

Referitor la recuperarea între meciuri, având în vedere că rotațiile celor două echipe sunt echilibrate, Szaszgaspar a declarat:

„Este un aspect foarte important. Sperăm să ne recuperăm bine până sâmbătă. Fără îndoială avem un moral excelent și la capitolul psihic suntem foarte bine după această victorie. Încercăm să fim la fel și din punct de vedere fizic.”

Întrebat dacă consideră victoria de la Oradea drept o surpriză, fostul antrenor al lui BC Mureș a spus:

„Da, după părerea mea este o surpriză. Una plăcută pentru noi, deoarece Oradea este favorită și pentru că este o echipă care a demonstrat în ultimii ani că știe și poate să joace sub presiune, așa cum sunt meciurile din playoff.”

Chestionat dacă este mulțumit cu o victorie la Oradea, Szaszgaspar a declarat:

„Luăm lucrurile pas cu pas. Am câștigat Meciul 1 și acum vom încerca să mai obținem o victorie. Urmează a 2-a șansă și sper că vom continua. Avem un plus din punct de vedere moral, dar esențial va fi să putem păstra un nivel joc constant. Sunt convins că dacă nu putem să facem acest lucru Oradea ne va pedepsi. Asta e provocarea pentru noi. Cred că după acest prim meci totul este posibil.”

Foto: Roby Boros

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.