Declarații Barnabas Szaszgaspar după meciul pierdut de BC Mureș la Oradea

Barnabas Szaszgaspar, antrenorul BC Mureș, a participat la conferința de presă ce a urmat meciului pierdut pe terenul lui CSM CSU Oradea, scor 55-108, în deschiderea etapei a 15-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18.

După ce a ghidat pe BC Mureș în finala Ligii Naționale din sezonul 2015/16 și a adus acestei echipe victoria în două din ultimele trei vizite la Arena Antonio Alexe, dar și în semifinala Cupei României 2017 de la Sibiu, formația alb-albastră simțindu-se mai mereu foarte bine în polivalenta orădeană, tehnicianul originar din Tîrgu Mureș a declarat:

„Cred că a fost cea mai dezechilibrată confruntare dintre Mureș și Oradea. Felicit formația învingătoare. Diferența este reală în condițiile în care noi ne aflăm într-o situație delicată și ne luptăm pentru supraviețuire, iar Oradea se luptă pentru titlul național.

Avem un lot subțire și din păcate accidentările ne pun într-o situație aproape imposibilă. Nu am putut conta pe serviciile celor doi jucători suedezi și nici pe Alin Borșa. În plus, ne lipsește experiența în condițiile în care rotația noastră a cuprins doar jucători tineri, cu excepția lui Santa și Stăncuț.

Eu am în continuare încredere în această echipă. Desigur, mizăm foarte mult pe jucătorii suedezi, astfel încât e extrem de dificil să performăm în condițiile actuale, când ei nu joacă.”

Referitor la absențe și eventuala lor revenire, Szaszgaspar a declarat:

„Person s-a accidentat în primul sfert al meciului de la Craiova și ne-a lipsit încă din etapa trecută. Pita are o accidentare minoră, iar Borșa este recuperat 60-70%. Eu sper să îi avem la dispoziție pe toți trei din etapa următoare.

Suntem prinși într-o perioadă cu meciuri în care întâlnim principalele favorite la titlu. Etapa trecută am întâlnit Steaua, acum am jucat cu Oradea, iar meciul următor este cu Clujul. Ulterior vor veni meciuri în care putem să ne batem pentru victorie și atunci îmi doresc să avem toți jucătorii apți.”

Despre tinerii jucători din lotul actual al lui BC Mureș:

„Eu cred că acești jucători au demonstrat până acum că merită să joace la nivel înalt. Ei ne-au ajutat într-un moment dificil, au performat și cred că au loc inclusiv într-o formulă de echipă cu mai mulți jucători străini experimentați, formați și pregătiți din toate punctele de vedere să joace la acest nivel.

Unii dintre acești tineri, la ora actuală, simt că presiunea este foarte mare. Mă refer în special la jucătorii care evoluează pe poziția de fundaș. Ei au mingea foarte mult și trebuie să fie în permanență pregătiți să o controleze, să creeze și să ia deciziile potrivite pentru echipă. Minutele pe care ei le primesc în actuala echipă cred că le va fi de mare ajutor pe viitor. Ei au perspective pentru a face carieră în baschet, mai ales că au demonstrat că pot juca. Reamintesc meciurile cu Timișoara, Pitești, Galați. Ne-au ajutat foarte mult acești tineri și ei merită încredere.”

Feriți de accidentări, crezi că există șanse de o calificare în playoff? Bilanțul echipei indică faptul că există șanse matematice.

„Noi asta vrem. Încercăm. Sunt optimist și la cum văd eu întreaga situație tot ce îmi doresc este să avem șansa de a juca în formulă completă. Adică să revină suedezii și Borșa. Să nu ni se mai accidenteze alți jucători și atunci eu cred că putem să încercăm. Cu siguranță ne vom lupta. Sigur că victoria cu Galațiul de acasă ne dă speranțe suplimentare. Pe de altă parte observ că toate echipele se întăresc și fac modificări de efectiv pe care le consideră necesare și utile. Eu îmi doresc doar ca cei care suntem să fim sănătoși.”

Cum este finanțată echipa în acest moment?

„Echipa este sprijinită exclusiv din mediu privat la ora actuală. Consiliul Local a votat înființarea unui Club Sportiv Municipal, dar apariția acestuia este încă departe. Există o procedură și anumiți pași de urmat. Cert este că până acolo mai este cale lungă, iar treaba noastră este să găsim soluții de a continua activitatea la BC Mureș. Întreaga finanțare publică a sportului din Tîrgu Mureș este oprită. Suntem în tranziție, dar eu sper să terminăm cu bine acest campionat și vom vedea ce va fi din sezonul următor.

Finanțarea de la Consiliul Local a fost blocată din luna septembrie. Prin urmare a fost imposibil să găsim soluții mai bune decât actualele. Vreau să remarc faptul că toți cei care au rămas la echipă au demonstrat un caracter deosebit. Sunt oameni minunați și țin să le mulțumesc pe această cale pentru ceea ce fac.

Aș vrea să subliniez faptul că 80% din componenții actualei echipe sunt mureșeni. Este extrem de important să ai pepinieră și o activitate bună la nivel juvenil, de unde să apară jucători, tocmai pentru că nu se știe niciodată ce greutăți pot să apară în activitatea unui club sportiv.”

BC Mureș urmează să primească vizita lui U-BT Cluj-Napoca pe 27 ianuarie. Ulterior alb-albaștrii vor avea trei deplasări consecutive. Este vorba despre jocurile cu Timba Timișoara (31.01, restanță din tur), BC SCM Timișoara (03.02), respectiv Politehnica Iași (10.02). Ardelenii au 5-8 la general în acest moment.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.