Declarații Barnabas Szaszgaspar după Meciul 2 al seriei Oradea vs Pitești

Barnabas Szaszgaspar, antrenorul principal al BCM U FC Argeș Pitești, a participat la conferința de presă ce a urmat Meciului 2 al seriei cu CSM CSU Oradea, desfășurat sâmbătă (05.05), la Arena Antonio Alexe. Bihorenii au învins cu scorul de 88-58, la capătul unui meci cu două reprize diametral opuse.

Iată ce a declarat antrenorul în vârstă de 41 ani la capătul acestei confruntări:

„După cum am spus în urmă cu două zile, dacă nu reușim să menținem un ritm constant de joc în ambele faze se va întâmpla exact ce s-a văzut. După 20 de minute în care ne-am văzut de jocul nostru am căzut inexplicabil. Am pierdut duelurile unu la unu, am lăsat niște aruncări deschise – am fost acolo dar nu am contestat aruncarea, apoi am pierdut și tranziția, pe care am făcut-o foarte bine alaltăieri. De aici s-a făcut diferența.

Este nepermis să avem asemenea căderi în fața acestui adversar. Oradea are ritm și experiență. Are capacitatea să pedepsească orice sincopă din jocul adversarului. Așa cum s-a văzut, pe final am căzut total. Atât fizic, cât și mental.

20 de minute am jucat baschet. Pe urmă am căzut. Am pierdut timing-ul, am încasat niște aruncări de trei puncte împotriva cărora nu ne-am apărat suficient de agresiv. Am permis contraatacul adversarului, tranziția noastră defensivă având de suferit. Sigur că Oradea are meritele sale, a pus presiune în apărare, și-a revenit în faza ofensivă, având o tranziție mult mai bună și are o bogată experiență în astfel de meciuri.

Din păcate am avut și niște probleme medicale. Porter Troupe a fost noaptea trecută la urgență, a primit perfuzii. Are o viroză și în aceste condiții a avut probleme de respirație. Așadar, ni s-au adunat foarte multe în acest meci, iar pe final am căzut total.

Dacă nu reușim să păstrăm un ritm constant preț de 40 de minute nu avem nicio șansă în compania acestui adversar. În acest meci am făcut treaba asta doar 20 de minute. Părerea mea este că diferența e puțin mincinoasă, dar este o serie de playoff, diferența de puncte nu contează.

Scorul este 1-1. Acum avem avantajul terenului propriu. Trebuie să ne recuperăm și să fim la 100% din capacitățile noastre la meciul de miercuri. Mă aștept la meciuri fizice, cu presiune asupra rezultatului de ambele părți.”

Scorul general este de 1-1. Seria se mută la Pitești. Meciurile 3 și 4 se dispută miercuri (09.05) și vineri (11.05). Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide.

Foto: Roby Boros

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.