Declarații Andrei Mandache după eșecul Stelei la Oradea în Cupa României

Andrei Mandache, căpitanul Stelei București, a participat la conferința de presă ce a urmat eșecului suferit la Oradea, în prima manșă din sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin – ediția 2018/19. CSM CSU din localitate a învins cu scorul de 83-63.

Iată ce a declarat jucătorul care a câștigat două titluri de campion al României alături de formația bihoreană la finalul meciului de miercuri (13.03):

„Felicit echipa din Oradea pentru victorie. După scor pare că am fost dominați. Eu sincer nu cred că a fost chiar așa. DIn păcate, după 32 minute noi nu am mai jucat baschet și de acolo s-a creat această diferență. Consider că dacă se termina la o diferență de până la zece puncte discutam despre un alt meci în retur.

Am jucat împotriva unei echipe cu bancă foarte lungă. Acest lucru ne cam afectează deoarece noi jucăm în 5-6 jucători între 25-30 minute în fiecare meci. Consider că și nivelul adversarilor întâlniți are o influență. Oradea întâlnește adversari de certă valoare în fiecare săptămână, în timp ce noi am avut, în grupa noastră valorică, meciuri mai puțin competitive. În plus, noi avem un jucător nou, dar am avut și o absență. De altfel, încă de la începutul sezonului am întâlnit astfel de probleme. Nu e o scuză, dar se pare că aceste lucruri ne afectează. Sigur, am jucat pe terenul campioanei României, iar acest lucru s-a văzut.

Nu știu dacă a fost un meci plăcut publicului. Mie din teren nu mi s-a părut așa. Până la urmă contează că Oradea a obținut o victorie importantă în perspectiva returului. Noi mai avem de muncă în continuare. Nu putem să renunțăm niciodată. E 1-0 pentru Oradea cu 20 de puncte diferență, dar orice este posibil în sport și în baschet. Nimic nu este imposibil.”

Întrebat cum e să se întoarcă la Oradea, Mandache a spus:

„E un sentiment plăcut. Întotdeauna. E foarte frumos ce se întâmplă aici cu baschetul. Am amintiri deosebite din ultimii trei ani. Mă bucur să văd că acest fenomen crește și este un lucru foarte bun pentru Oradea, dar și pentru întreg baschetul românesc.”

Despre echipa actuală a CSM CSU Oradea:

„Este o echipă redutabilă, cu un lot foarte valoros. Nu știu dacă e principala candidată la titlu, dar cu siguranță are toate șansele să ajungă în finală.”

Întrebat despre situația actuală a Stelei în LNBM, Andrei a declarat următoarele:

„Încă suntem la mâna noastră. Mai avem de jucat cu principalele contracandidate. Asta e cert și mă bucur că încă avem soarta în propriile mâini. Dacă prestăm jocul pe care l-am avut aici preț de 60% din timp nu cred că vom avea o problemă. Orice este posibil.”

Mandache a bifat 31 minute și 5 secunde de joc, perioadă în care a totalizat 8 puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție pentru 5 la eficiență.

Foto copertă: Roby Boros

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.