Debut victorios pentru România la Campionatul European U16 masculin Divizia B

România a câștigat meciul cu Suedia, scor 70-37, în primul meci disputat la Campionatul European U16 masculin Divizia B – ediția 2018. Partida s-a desfășurat joi (09.08), la Sarajevo.

Partida a demarat sub semnul echilibrului, însă tricolorii au avut mai mereu inițiativa pe tabela de marcaj. Scorul la prima pauză a fost de 19-11. Secvența a 2-a a consemnat desprinderea compatrioților noștri, datorită unui parțial de 18-4.

Repriza secundă nu a adus schimbarea, România controlând situația. De altfel, elevii lui Florin Nini au continuat să se desprindă, câștigând atât sfertul 3, cât și pe cel decisiv.

Lupta la recuperare a fost controlată de tricolori. Ei au cules 66 mingi la panou, față de cele doar 32 ale scandinavilor. România a avut avantaj la procentajul aruncărilor din acțiune și linia de pedeapsă, precum și mai multe pase decisive.

Luca Domocoș a totalizat 17 puncte, 11 recuperări, Tudor Todea a adăugtat 10 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive, Matei Bodea, Ștefan Grasu și George Cristian Cotoară au bifat câte 9 puncte și 7 recuperări fiecare, iar Dragoș Axinte a terminat cu 9 puncte și 4 pase decisive pentru România.

Antrenorul Florin Nini a rotit întreg efectivul de jucători în acest meci. De notat că lotul României cuprinde zece sportivi născuți în 2002 și doi în 2003 (Ștefan Grasu și Vlad Marinău).

Vineri (10.08), România se duelează cu Marea Britanie.

Articole din aceeași categorie

4 comentarii On Debut victorios pentru România la Campionatul European U16 masculin Divizia B

  • Foarte bun meci făcut de echipa noastră, controlat cap coadă. Generația asta arată altfel, talie bună, calităte fizică și în plus se vede că majoritatea covârșitoare a jucătorilor vin de la două echipe, Cluj și Agronomia.
    Să vedem cum va fi mai departe.

  • In mod normal Suedia e peste noi la majoritarea sporturilor de echipa, inclusiv baschet. Deci, un rezultat bun, datatir de sperante. Felicitari !!!

  • Un lot omogen intr-adevăr. Suedia a fost un oponent foarte slab, atât tehnic, cât și tactic, fiind dominați la toate capitolele. GB, Irlanda și Portugalia sunt probabil examenele serioase, unde trebuie probata forța și tehnica, mai mult decât omogenitatea. Foarte promițător debutul, ca și la U18. Interesant de urmărit mai departe!

  • Cred ca este singurul lot care nu a avut accidentari,care a avut meciuri de verificare (3 turnee)si care are Antrenori .Felicitari si bafta ca avem nevoie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.