Debut victorios pentru Andrea Trinchieri la cârma lui Partizan Belgrad

Andrea Trinchieri a debutat cu victorie în funcția de antrenor principal la Partizan Belgrad. Italianul a ghidat celebra grupare din capitala Serbiei spre victorie pe terenul echipei Mega Bemax Sremska Mitrovica.

Meciul contând pentru etapa a 6-a din sezonul regulat al Ligii Adriatice – ediția 2018/19 s-a încheiat cu scorul de 81-74. De notat că acesta este primul eșec în competiție pentru Mega Bemax.

Jocul a fost controlat de Partizan. Noua echipă a lui Trinchieri s-a desprins la 24-15 în primul act. Diferența a crescut, scorul la jumătatea partidei fiind de 46-35, iar la intrarea în sfertul decisiv era de 69-55. Ecartul s-a înjumătățit până la final, dar Partizan a reușit un succes extrem de important.

Mega a terminat cu 3/31 la aruncările de trei puncte, având un procentaj de 9.7% la acest procedeu. De altfel, Partizan a terminat meciul cu 45.5% la aruncările din acțiune, iar Mega a încheiat cu 35%. Gazdele au avut 35 vizite la linia de pedeapsă, iar Partizan a terminat cu 22. Raportul recuperărilor a fost favorabil amfitrionilor (43-35, cu 16-11 la cele ofensive). Partizan a terminat cu 20 pase decisive și 18 posesii pierdute, iar Mega Bemax a avut 19 cu 17. Raportul intercepțiilor a fost favorabil învingătorilor cu 11-8.

Rade Zagorac a reușit 17 puncte, 7 recuperări, Vanja Marinkovic a totalizat 17 puncte, 5 recuperări, Jock Landale a terminat cu 13 puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive, iar Banja Sy a izbutit 12 puncte pentru învingători. Replica a venit de la tânărul pivot gruzin, Goga Bitadze, autor a 28 puncte (10/10 din acțiune, 8/12 la linia de pedeapsă), 11 recuperări.

În urma acestui rezultat, Partizan are 3-3 la general și împarte locul 3 cu FMP, însă Buducnost nu a jucat încă meciul din etapa a 6-a. În schimb, Mega Bemax ajunge la 5-1 și rămâne pe locul 2, cu un punct în urma Stelei Roșii Belgrad.

Următoarea provocare pentru Trinchieri este în EuroCup. Partizan Belgrad primește vizita italienilor de la Dolomiti Energia Trento, în etapa a 6-a.

Foto: www.aba-liga.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.