David Blatt vorbește despre decizia de a-l ține pe Spanoulis pe bancă în sfertul 4 și prelungiri

Vassilis Spanoulis a avut o prestație modestă în partida pe care Olympiacos Pireu a câștigat-o cu ceva șansă în compania Baskoniei Gasteiz, scor 91-87, în etapa a 17-a din sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2018/19. Fundașul elen a fost ținut pe banca de rezerve pe tot parcursul sfertului 4 și în repriza de prelungiri a amintitului meci.

La conferința de presă ce a urmat confruntării, antrenorul David Blatt a fost întrebat pe marginea acestui subiect. Nu se întâmplă însă pentru prima dată în acest sezon ca Spanoulis să privească momentele decisive ale meciurilor din Euroligă de pe bancă, însă de această dată – probabil și datorită rezultatului final – antrenorul american-israelian al lui Olympiacos a vorbit despre această situație.

David Blatt și Vassilis Spanoulis parcurg primul sezon împreună

Iată ce a spus Blatt:

„Mă cunoașteți, îmi cunoașteți cariera. Am antrenat câțiva jucători senzaționali de-a lungul îndelungatei mele cariere de antrenor. Spanoulis este indiscutabil unul dintre cei mai importanți jucători pe care i-am antrenat. Cu toate acestea, dacă eu consider că trebuie să joc cu altcineva, iar Spanoulis să stea pe bancă cu scopul de a oferi echipei mele cea mai bună șansă de a câștiga, atunci voi apela la acest lucru. Repet, îl consider pe Vassilis o legendă a baschetului european și unul dintre cei mai buni jucători pe care i-am antrenat de-a lungul carierei mele.

Planul meu nu a fost de a-l folosi pe Billy doar 11 minute. Eu antrenez această echipă în așa fel cum am antrenat întotdeauna. Nu mă preocupă minutele jucătorilor, ci să găsesc cele mai bune soluții de a oferi echipei șansa de a câștiga. Pe mine mă interesează rezultatul final. De această dată, am considerat că Baskonia joacă în asemenea formule încât este necesar să avem calitate fizică necesară pentru a ne apăra eficient. Am făcut același lucru și în meciul cu Fenerbahce, însăî atunci am pierdut, dar rămân la părerea că am jucat în cele mai bune alcătuiri posibile pentru a fi competitivi împotriva acelui tip de adversar.

Faptul că Billy a jucat doar 11 minute este o situație care de această dată s-a întâmplat. Cu siguranță nu vor fi multe situații de acest gen. Nu veți vedea prea multe meciuri în care Spanoulis să stea atât de mult în afara terenului.”

Spanoulis a avut 4 puncte (1/4 din acțiune, 2/2 la linia de pedeapsă), 3 recuperări, o pasă decisivă și patru posesii pierdute pentru -1 la eficiență în timpul petrecut pe parchet la amintitul meci. În vârstă de 36 ani, Billy se află la cel de-al 13-lea sezon în Euroligă și are unul în NBA. În competiția supremă din Europa, Vassilis are 294 meciuri jucate și medii pe carieră de 13.3 puncte, 4.7 pase decisive și 1.9 recuperări.

David Blatt este cu siguranță un antrenor curajos. Acest stil i-a fost fatal în NBA, unde l-a antrenat pe LeBron James, alături de care a disputat finala din 2015, pentru ca apoi să fie concediat la jumătatea sezonului în care Cleveland Cavaliers au devenit campioni la distanță de patru luni după concedierea tehnicianului amintit. Pe de altă parte, Blatt are câte un trofeu de Euroligă, EuroCup și EuroBasket, respectiv un bronz olimpic.

Revenind la meciul cu Baskonia, trebuie notat că Olympiacos a restabilit egalitatea cu un coș de trei puncte aproape de finalul timpului regulamentar, reușită semnată de Kostas Papanikolaou. Coșul marcat de eleni a venit după ce aceștia au rămas fără timp de odihnă – David Blatt cerându-l pe ultimul mai devreme. Așadar, grecii au repus mingea de sub propriul panou cu 13 secunde rămase de jucat. Ulterior, formația din portul Pireu a învins în prelungiri.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.