David Blatt admite public că este bolnav

David Blatt, legendarul antrenor israelian-american, a vorbit prin intermediul unei scrisori deschise despre boala care îi afectează calitatea vieții. Actualmente la cârma lui Olympiacos Pireu, amintitul antrenor a confirmat pe această cale ceea ce a fost vizibil pe parcursul ultimului sezon, atunci când iubitorii baschetului au remarcat că Blatt are mari dificultăți în a se deplasa.

Concret, Blatt a fost diagonsticat de scleroză multiplă primar-progresivă. În vârstă de 60 ani, antrenorul lui Olympiacos a dezvăluit public ce i se întâmplă pentru prima dată.

Foto: www.olympiacosbc.gr

Această boală are diferite forme și se manifestă în manieră diferită de la un caz la altul. Este o boală autoimună ce afectează în mod evident calitatea vieții. Blatt admite în cadrul scrisorii deschise publicată pe site-ul oficial al lui Olympiacos Pireu că îi este imposibil sau foarte dificil să efectueze mișcări de bază, adică are dificultăți în a efectua mișcări firești și naturale pentru om în general.

Nu există explicații concrete cu privire la cauzele apariției sau declanșării acestei boli. Prin urmare, Blatt nu a avut altceva de făcut decât să accepte situația și să caute soluții. El subliniază faptul că a înțeles cât de important este să accepte situația și să se înconjoare de oameni care înțeleg prin ce trece, respectiv de specialiști capabili să-l ajute în această luptă.

Blatt subliniază că din postura sa de antrenor, principala îndatorire este de a inspira și învăța oamenii din jurul lui. El spune că alterarea agilității și a calității sale fizice nu îi afectează abilitatea de a-i inspira pe cei din jurul său. De asemenea, Blatt a subliniat că beneficiază de ajutor specializat de cea mai bună calitate, incluzând aici medici și fizioterapeuți. În plus, este recunoscător conducerii lui Olympiacos Pireu pentru sprijinul necondiționat oferit de la bun început.

Totodată, David Blatt a subliniat că situația lui nu este deloc ușoară și nici nu se va rezolva prea curând (poate niciodată), dar a subliniat că există oameni care au dezvoltat o formă mult mai gravă a acestei boli și continuă să lupte pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții și a ameliora starea bolii.

Antrenor cu experiență de aproximativ 30 ani în baschetul european, David Blatt a reușit câteva performanțe remarcabile în această disciplină. El a cucerit EuroBasket 2007 și medalia olimpică de bronz la Beijing în 2008, ambele alături de echipa națională a Rusiei, pentru ca apoi că triumfe în Euroliga masculină 2014 cu Maccabi Tel-Aviv, respectiv în EuroCup 2018 cu Darussafaka Istanbul. De asemenea, are o finală NBA 2015 cu Cleveland Cavaliers, pierdută. El a fost asistentul lui Pini Gershon la mai multe echipe, incluzând perioada în care Maccabi Tel-Aviv a câștigat Euroliga de două ori și a disputat trei finale consecutive.

Scrisoarea lui Blatt poate fi lecturată AICI (în limba engleză).

În pofida bolii, David Blatt intenționează să-și continue cariera de antrenor. El va fi la cârma lui Olympiacos Pireu pentru al 2-lea sezon consecutiv, în stagiunea 2019/20.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.