Darwiche și Berceanu, singurii eligibili să joace pentru România U20 masculin în Divizia A din echipa care a obținut promovarea

Doar doi dintre jucătorii care au pus umărul la promovarea României în Divizia A la U20 masculin sunt eligibili să joace la ediția 2018 a Campionatului European de tineret. Tricolorii conduși de către Tudor Costescu au câștigat ediția 2017 a Divizia B, eveniment desfășurat la Oradea, performanță ce a permis României să promoveze în eșalonul de elită al baschetului european.

Cei doi jucători sunt Georges Darwiche și Ionuț Berceanu. Ambii sunt născuți în anul 1998. Ei au făcut parte din rotația de bază a echipei României la evenimentul de la Oradea.

Ceilalți zece jucători din lotul României care a câștigat Campionatul European U20 masculin Divizia B 2017 sunt născuți în anul 1997. Prin urmare, aceștia ies din categoria de vârstă la încheierea anului calendaristic în curs.

Darwiche a jucat în toate cele șapte meciuri, cu mențiunea că el s-a accidentat în primul sfert al finalei cu Croația și nu a mai revenit pe parchet. În aproape 15 minute pe meci, Darwiche a contribuit cu 7.0 puncte, 1.4 recuperări, 1.1 pase decisive, 0.6 intercepții și a avut 2.0 posesii pierdute pe meci pentru 4.7 la eficiență și 3.7 la +/-. El a avut procentaje de 36% la două puncte, 42% la trei puncte, respectiv 82% la linia de pedeapsă.

Berceanu a bifat tot șapte prezențe. El a avut o medie de 12.5 minute pe partidă și a contriuit cu 2.9 puncte, 2.3 recuperări (1.0 ofensive), 0.4 pase decisive pentru 3.7 la eficiență. Ionuț a avut procentaje de 53% la două puncte, 33% la trei puncte și 33% la linia de pedeapsă.

Înalt de 1.84 metri, Darwiche este conducător de joc. Acesta este legitimat la Steaua CSM EximBank București. În schimb, Berceanu măsoară 2.03 metri și evoluează la poziția 4. El își desfășoară activitatea în Statele Unite ale Americii.

În lotul lărgit al României penrru Campionatul European U20 masculin Divizia B 2017 de la Oradea s-a aflat Camil Berculescu Rovinaru. El măsoară 1.91 metri, evoluează la poziția 3 și este născut în anul 1998. Așadar, acest jucător este eligibil să participe la ediția 2018 a Campionatului European U20 masculin Divizia A.

Alți jucători care au șanse să participe la evenimentul amintit, născuți în anul 1998 și care au bifat alte participări la Campionate Europene, în anii anteriori sunt: Andrei Calenic, Tudor Gîrbea, Vasile Dunca, Mihai Căprărescu. Toți aceștia au participat la Campionatul European U18 masculin Divizia B de anul trecut.

Desigur, jucătorii generației 1999, începând cu Lucas Tohătan, Dimitri Georgiadis, Botond Solyom, Victor Mureșan, Dragoș Diculescu, Tudor Fomtescu, Christian Chițu și alții ar putea juca la evenimentul de anul viitor. Până atunci însă mai este un an, periodă în care și alți sportivi pot să atragă atenția antrenorilor de la lotul național de tineret.

Foto: Alina Cojocaru / Federatia Romana de Baschet (Facebook)

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.