Darussafaka Dogus învinge Steaua Roșie și se califică în playoff-ul Euroligii

Darussafaka Dogus s-a calificat în playoff-ul Euroligii masculine – ediția 2016/17. Echipa antrenată de către David Blatt a învins pe Steaua Roșie Belgrad în meciul decisiv pentru ocuparea locului 8 la încheierea sezonului regulat. Meciul transmis în direct la DigiSport 4 s-a încheiat cu scorul de 78-62.

Prima repriză a fost dominată de turci. Aceștia s-au desprins la 16 lungimi, fiind mai rapizi și mai priciși în ambele faze ale jocului. Steaua Roșie a ratat din poziții favorabile și a terminat sfertul al 2-lea fără reușită de pe semicerc. Astfel, la pauză scorul era de 43-32.

Sârbii au început repriza secundă mai bine. Ei s-au apropiat la 52-49, grație unor reușite semnate Kuzmic. Darussafaka nu a mai avut aceeași încredere în faza ofensivă, dar conducea cu șase puncte la intrarea în sfertul decisiv. Birkan Batuk a mărit avantajul mfitrionilor la zece lungimi cu șase minute înainte de final. Situația nu s-a mai schimbat până la final.

Steaua Roșie a terminat cu 1/16 la aruncările de trei puncte, fiind dominată la recuperare (34-24). Echipa din Belgrad a jucat această partidă fără Stefan Jovic, accidentat. cesta a jucat doar trei minute în ultimele șapte etape din sezonul regulat, perioadă în care echipa lui Dejan Radonjic a pierdut de patru ori.

Brad Wanamaker a totalizat 22 puncte, 5 pase decisive, Scottie Wilbekin  adăugat 14 puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări și 4 intercepții, iar Ante Zizic a încheiat cu 11 puncte, 8 recuperări pentru învingători. Ognjez Kuzmic a replicat cu 14 puncte, 6 recuperări, Charles Jenkins a adăugat 12 puncte, iar Marko Simonovic a terminat cu 10 puncte pentru sârbi.

Steaua Roșie Belgrad încheie sezonul de Euroligă pe locul al 9-lea. Din postură de echipă cu cel mai modest buget, formația din capitala Serbiei s-a luptat exemplar până în ultimul moment, în pofida faptului că aproape toți adversarii au avut bugete de cel puțin două ori mai mari. Crvena Zvezda a reușit să învingă 12 din cei 15 adversari întâlniți, a cules 16 victorii și a reușit să depășească patru dintre primele cinci clasate la încheierea sezonului regulat.

În playoff, Darussafaka Dogus se va duela cu Real Madrid, câștigătoarea sezonului regulat. Spaniolii vor beneficia de avantajul terenului propriu. Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

Related Post

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Site Footer

Sliding Sidebar