Darko Planinic este noul pivot al U-BT Cluj-Napoca

Darko Planinic este noul jucător al U-BT Cluj-Napoca. Ex-iugoslav-ul în vârstă de 28 ani se află la primul angajament în țara noastră. Înalt de 2.11 metri și cântărind 120 kilograme, noul jucător al formației ardelene este component al primei reprezentative a Croației.

Planinic sosește de la Stelmet Zielona Gora, în primul eșalon al Poloniei. El a bifat 36 prezențe și a fost titularizat de 17 ori în această competiție având medii statistice de 11.2 puncte, 4.2 recuperări, 0.5 pase decisive pentru 11.6 la eficiență.

21.06.2016., Novigrad – Medjunarodna prijateljska kosarkaska utakmica, Hrvatska – Kanada. Darko Planinic. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Noul jucător al formației clujene două sezoane în Euroligă, respectiv trei de EuroCup la activ. Are 41 meciuri în principala competiție continentală cu medii statistice de 3.6 puncte și 2.0 recupeărri pe partidă.

De-a lungul carierei, Planinic a jucat pentru Široki, Maccabi Tel Aviv, Cibona Zagreb, Budućnost Podgorica, Baskonia, Laboral Kutxa, Gran Canaria, Dinamo Sassari și Stelmet Zielona Góra.

Palmaresul lui Planinic cuprinde patru titluri de campion al Bosniei, respectiv câte unul în Israel și Muntenegru. A câștigat Cupa Bosniei de două pri, respectiv pe cea a Israelului și Muntenegrului o dată. În plus, a câștigat Liga Adriatică în 2014.

Planinic a jucat pentru echipele naționale juvenile ale Croației. El a cucerit un bronz la Campionatul European U18 masculin, respectiv unul la Campionatul Mondial U19 masculin. Darko a participat la EuroBasket 2017, respectiv la Jocurile Olimpice 2016.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.