Dario Gjergja este noul selecționer al Belgiei

Dario Gjergja a fost desemnat noul antrenor al primei reprezentative a Belgiei la baschet masculin. Acesta este succesor pentru Eddy Casteels, cel care i-a ghidat pe „Belgian Lions” în ultimii 13 ani.

În vârstă de 43 ani, Dario Gjergja vine de la BC Oostende, forța dominantă a baschetului de club din Belgia. El a ghidat această formație spre șapte titluri de campioană, șase cupe și trei supercupe naționale. El are o supercupă și cu Liege, în 2009.

Originar din Croația, noul antrenor al naționalei Belgiei și-a început activitatea în anul 2001, ca asistent la KK Zagreb. El a petrecut primii opt ani de antrenorat în calitate de secund la echipe din Croația, Rusia și Belgia. A preluat funcția de principal la Spirou Charleroi în 2008 și a mai antrenat din această postură pe Liege și Oostende.

În 2015 a fost antrenor asistent al echipei naționale a Croației. Va fi prima provocare de selecționer pentru Dario Gjergja.

Sub comanda noului selecționer, Belgia va disputa primele jocuri oficiale în toamna anului 2018, în faza a 2-a din precalificările EuroBasket 2021, unde a fost repartizată în Grupa C, alături de Portugalia și Islanda.

Citiți și

Eddy Casteels a renunțat la funcția de antrenor al echipei naționale a Belgiei după o colaborare de 13 ani

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.