Daniel Ewing este noul jucător al lui BC CSU Sibiu

BC CSU Sibiu a anunțat legitimarea jucătorului american Daniel Ewing. Acesta se află la primul contact cu baschetul românesc. Înalt de 1.91 metri și în vârstă de 35 ani, noul jucător al galben-albaștrilor evoluează la pozițiile 1-2.

Absolvent al universității Duke, unde a jucat sub comanda lui Mike Krzyzewski, în anul 2005, Ewing parcurge al 14-lea sezon din cariera profesionistă. El a debutat alături de Los Angeles Clippers, unde a petrecut două sezoane.

Ewing a debutat în Europa alături de Khimki Moscova, formație alături de care a evoluat în EuroCup. În vara anului 2008 s-a alăturat lui Asseco Prokom Sopot, formație la care a petrecut trei sezoane și pentru care a jucat în Euroligă, respectiv în Liga VTB.

Ulterior, Daniel a jucat pentru Azovmash Mariupol (Ucraina, EuroCup, Liga VTB), Besiktas Istanbul (Turcia, Euroligă), Paris Levallois (Franța, EuroCup), Le Mans Sarthe (Franța, EuroChallenge), Neptunas Klaipeda (Lituania, EuroCup), Maccabi Ashdod (Israel), Ferrocarril (Argentina).

Palmaresul lui Ewing cuprinde trei titluri de campion al Poloniei. El a câștigat Cupa Rusiei și a fost desemnat MVP al finalei din Polonia în 2011.

În NBA, Ewing a jucat 127 meciuri și are medii pe carieră de peste trei puncte, 1.5 pase decisive și 1.3 recuperări pe partidă. Are patru sezoane în Euroligă cu 55 meciuri jucate și medii de 11.8 puncte, 2.6 pase decisive, 2.3 recuperări, 1.3 intercepții. În fine, Daniel a jucat patru sezoane în EuroCup, cu 43 apariții și medii statistice de 13.0 puncte, 3.8 pase decisive, 2.3 recuperări și 1.5 intercepții.

Welcome, Daniel Ewing!

🚨 Transfer-Alert! De astăzi, Daniel Ewing este noul jucător al lui BC CSU Sibiu. Conducător de joc cu experiență la Duke University, în NBA, Euroligă, Eurocup, VTB sau FIBA, Daniel devine cel de-al șaptelea jucător străin din lotul pregătit de Dan Fleseriu. 📣 Iată ce mesaj a dorit să le transmită fanilor, noul număr 3️⃣ al lui CSU 📈 Detalii despre cariera lui Ewing 👉🏼 https://bc-csusibiu.ro/stiri/daniel-ewing-se-alatura-lui-bc-csu-sibiu #TotiPentruUnul1PentruToti #HaiCSU 💛🏀💙

Publicată de BC CSU Sibiu pe Luni, 4 februarie 2019

Daniel Ewing devine cel de-al 7-lea jucător străin din angrenajul echipei sibiene. Este de așteptat ca formația antrenată de Dan Fleșeriu să continue în această formulă, întrucât după 28 februarie nu se mai pot face transferuri. Se pare că noul jucător se va alătura Sibiului înaintea reluării campionatului.

Aceasta este prima modificare de efectiv realizată de CSU Sibiu în actualul sezon competițional.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.