Daniel Dillon a semnat în primul eșalon al Australiei

Daniel Dillon, baschetbalistul australian care a petrecut trei sezoane în România, va beneficia de o nouă șansă să-și vadă împlinit visul. Acela de a juca în NBL – cea mai importantă competiție baschetbalistică din Australia.

Adelaide 36ers a anunțat legitimarea lui Dillon pentru sezonul competițional 2019/20. Această grupare este una dintre cele opt formații angrenate în redutabila întrecere de la Antipozi.

În vârstă de 33 ani, înalt de 1.93 metri, Dillon este un baschetbalist cu calități fizice impresionante, fiind unul dintre cei mai rapizi jucători care au evoluat în Liga Națională a României. Daniel evoluează la pozițiile 1-2. El a jucat în NCAA pentru Arizona Wildcats, sub comanda lui Lute Olson, între 2004 și 2008.

Foto: Paris Basketball (Facebook)

Cariera profesionistă a lui Dillon a cuprins experiențe alături de South Dragons, Sandringham Sabres, Cairns Taipans, Waverley Falcons (în eșaloanele inferioare ale Australiei), respectiv pentru Melbourne Tigers (în NBL). În vara anului 2012 a semnat cu CSM Oradea, formație la care a jucat trei sezoane.

În vara lui 2015 s-a alăturat lui PGE Turow Zgorzelec, în Polonia, după care a semnat cu Hiroshima Dragonflies, în Japonia. În vara anului 2017 a semnat cu Melbourne United (fostă Tigers), în NBL. Daniel a suferit o ruptură de tendon achilian în presezon și a ratat aproape întreaga stagiune 2017/18, pierzând șansa de a evolua după cinci ani în cel mai puternic campionat de baschet din țara sa natală.

Dillon a semnat cu Kilsyth Cobras într-o ligă inferioară din Australia, pentru ultima parte a sezonului 2017/18. În vara anului 2018 a semnat cu nou înființata echipă Paris Basketball, formație angrenată în LNB Pro B.

Cu două etape rămase de disputat din sezonul regulat, echipa din capitala Franței ocupă locul 11 în clasament și nu mai are șanse de calificare în playoff-ul care va stabili numele formațiilor ce promovează în eșalonul de elită din Hexagon.

Dillon a jucat în toate cele 32 meciuri ale echipei sale în actualul sezon și are medii statistice de 9.7 puncte, 4.6 pase decisive, 4.0 recuperări, 0.9 intercepții și 13.2 la eficiență în aproape 26 minute pe partidă. El este liderul echipei sale la minute, eficiență și pase decisive pe meci în acest sezon.

Adelaide 36ers a ocupat locul 5 în sezonul 2018/19 al NBL. Noua echipă a lui Dillon a avut 14 victorii și tot atâtea înfrângeri, ratând calificarea în semifinale datorită rezultatelor directe mai modeste consemnate în confruntările cu Brisbane Bullets, a 4-a clasată. Această echipă este antrenată de americanul Joey Wright.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.