Damian Lillard, al 7-lea jucător ce refuză Team USA în această vară

Damian Lillard nu va participa la FIBA Basketball World Cup 2019. El se numără între cei 20 jucători nominalizați pe 10 iunie anul curent de USA Basketball.

Astfel, lista anunțată inițial s-a redus la doar 13 jucători. Ceilalți șase sunt Anthony Davis, James Harden, Eric Gordon, CJ McCollum, Bradley Beal și Tobias Harris. Este de așteptat ca alți jucători să fie convocați în locul celor care au renunțat. De notat că DeMar DeRozan a anunțat deja că nu va onora o eventuală convocare.

Trail Blazers face the Denver Nuggets in the second round of the playoffs on May 7, 2019 at the Pepsi Center. Bruce Ely / Trail Blazers

Cei rămași conform listei inițiale sunt Donovan Mitchell; Harrison Barnes; Andre Drummond; Kevin Love; Kyle Lowry; Khris Middleton; Myles Turner; Kemba Walker; Kyle Kuzma; Brook Lopez; Paul Millsap; Jayson Tatum și P.J. Tucker.

FIBA Basketball World Cup 2019 este primul eveniment de amploare la care participă Team USA după ce Mike Krzyzewski a renunțat la funcția de antrenor principal al acestei echipe. Sub comanda acestuia americanii au obținut locul 3 la Campionatul Mondial din 2006, după care a câștigat trei titluri olimpice și două mondiale. Locul său la cârma Team USA a fost luat de către Gregg Popovich.

Team USA are programat un camp între 5 și 9 august anul curent, în Las Vegas, locul tradițional de începere a pregătirilor pentru participarea la competițiile de anvergură. Team USA va disputa două meciuri amicale pe Marvel Stadium din Melbourne, în compania naționalei Australiei. Ulterior, va mai juca o dată cu Australia și o dată cu Canada, la Sydney, înaintea plecării spre China, locul de desfășurare al turneului final. Americanii vor juca în Grupa E, alături de Cehia, Japonia și Turcia.

SUA are cinci titluri mondiale, trei medalii de argint și patru de bronz la Campionatele Mondiale de baschet masculin. În total a participat la 17 ediții.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.