Cuza Sport Brăila s-a retras din Liga Națională cu o etapă înaintea încheierii primei faze din sezonul regulat

ACS Cuza Sport Brăila s-a retras din Liga Națională de baschet masculin. Formația amintită a trimis o adresă către Federația Română de Baschet, potrivit obiectivbr.ro.

Mircea Totolici, președintele clubului brăilean a declarat următoarele pentru sursa citată:


“Am făcut eforturi disperate, am bătut pe la toate uşile dar încercările noastre au fost sortite eşecului. Din nefericire ne-am luptat cu morile de vânt, iar echipa de seniori şi-a încheiat activitatera în Liga Naţională”.

Conținutul adresei poate fi lecturat AICI.

Cuza Sport Brăila a câștigat Liga 1 (fosta Divizie B) în sezonul 2017/18. Formația amintită a fost înscrisă în Grupa valorică B la startul actualei stagiuni, însă lipsa unei finanțări adecvate a condus echipa spre un eșec crunt. Echipa amintită a mizat pe jucători localnici, iar cu o etapă rămasă de disputat din prima fază a campionatului bilanțul este de 0-11 cu o diferență de coșaveraj de -827.

În aceste condiții, Brăila nu va mai disputa meciul cu Athletic Constanța, programat pentru sâmbătă (12.01), ora 17:00, pe teren propriu. Totodată această formație nu va mai juca în faza a 2-a din LNBM, unde ar fi trebuit să evolueze în Grupa Albastră. Rămâne de văzut cum se va reorganiza competiția în Grupa Albastră și Verde după retragerea acestei echipe.

În sezonul 2017/18 din campionat s-a retras BC Mureș. Acea grupare s-a desființat la capătul primei faze din sezonul regulat. În sezonul 2016/17, CSM Ploiești nu s-a aliniat la start, iar Olimpic Baia Mare s-a retras aproape de încheierea primei faze din sezonul regulat. Din acest motiv, Federația Română de Baschet a implementat o serie de reguli în ceea ce privește înscrierea echipelor în Liga Națională pentru sezonul 2018/19, însă în pofida acestui lucru obiceiul retragerii cel puțin unei echipe din competiție se menține.

1 comentarii On Cuza Sport Brăila s-a retras din Liga Națională cu o etapă înaintea încheierii primei faze din sezonul regulat

 • O problema mare o reprezinta organizarea haotica si nepredictibila a competitiilor de baschet
  FRB este complet in ceata
  In fiecare an pune in ecuatie un alt sistem de desfasurare cu alte idei care nciodata nu sunt bune
  Acest lucru este evident altfel de ce l-ar schimba in fiecare an?
  Seniori, juniori, copii totul este in ceata la FRB.
  Nimeni nu stie ce are de facut pe termen mediu ce sa mai vorbim de termen lung
  E ceata groasa!
  Haos as putea spune.
  O singura certitudine.
  Taxele cresc.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.