Cupa Ungariei 2019 se desfășoară în această săptămână la impresionanta Audi Arena din Gyor

În perioada 14-16 februarie anul curent, la Audi Arena din Gyor, se va desfășura turneul de Cupa Ungariei la baschet masculin – ediția 2019. Evenimentul reunește echipele care s-au clasat pe primele opt locuri la încheierea etapei a 13-a (la jumătatea sezonului regulat) în campionatul din țara vecină.

Joi (14.02) sunt programate sferturile de finală ale întrecerii. Iată duelurile:

Falco Szombathely vs Atomeromu Paks
Jaszbereny vs Egis Kormend
PEAC Pecs vs Szolnok Olaj KK
DEAC Debrecen vs Zalakeramia ZTE

Învingătoarele se duelează în semifinalele programate pentru vineri (15.02). Ultimul act are loc sâmbătă (16.02). Toate meciurile se vor disputa în aceeași locație.

Surprinde absența lui Alba Fehervar, singura echipă maghiară rămasă în picioare în cupele europene. Echipa la care evoluează Martin Zeno s-a calificat în playoff-ul FIBA Europe Cup, însă nu a terminat turul campionatului maghiar între primele opt, astfel încât a ratat calificarea pentru turneul de cupă.

Similar campionatului României și competițiilor continentale, campionatul Ungariei se va relua la începutul lunii martie anul curent.

Cupa Ungariei se desfășoară sub formă de Final Eight pentru a 6-a oară consecutiv. Primele două ediții, în 2014 și 2015, au fost câștigate de Szolnok. În 2016 s-a impus Kormend, în 2017 a învins Alba Fehervar, iar anul trecut, la Budapesta, a învins Szolnok Olaj KK.

Audi Arena din Gyor

Turneul final de Cupa Ungariei la baschet masculin se desfășoară în premieră la Audi Arena din Gyor. Aceasta este una dintre cele mai moderne arene sportive din țara vecină. Ea a fost inaugurată în anul 2014, găzduind Campionatul European de handbal feminin din același an. În această sală își dispută jocurile de pe teren propriu echipa de handbal feminin Gyori ETO KC, una dintre cele mai bune echipe din Europa la această disciplină.

Sala cuprinde 192 locuri VIP, 84 locuri pentru presă (care beneficiază și de un centru media de excepție). Există peste o mie de locuri de parcare. Audi Arena este amplasată la patru kilometri distanță de centrul orașului Gyor, una dintre cele mai mari localități din Ungaria.

De altfel, trebuie notat că spre deosebire de România, unde tendința este completă inversă, în Ungaria baschetul începe să-și facă loc în sălile în care până de curând se juca aproape exclusiv handbal. O situație asemănătoare celei de la Gyor se întâmplă la Szeged, unde echipa de handbal masculin are o foarte bogată tradiție (nu doar pe plan intern, ci și internațional), însă baschetul începe să câștige adepți.

1 comentarii On Cupa Ungariei 2019 se desfășoară în această săptămână la impresionanta Audi Arena din Gyor

  • La noi din pacate sunt mult prea putine sali moderne, adica cele in care terenul are dimensiuni conforme cu regulamentul, lucru foarte important in sportul de performanta, atit la baschet cit si la handbal.
    Ma uitam ieri la victoria echipei noastre in Cehia, la faptul ca am reusit din nou un rezultat deosebit ,,fentand,, investitia initiala. Acum in semifinale dam piept cu Franta care suporta toate cheltuielile sportivilor tineri de top. poate ca ne va merge din nou.
    Sper.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.